Kompanija Keramika Kanjiža je sinonim za uspeh i kvalitet, a dugogodišnje pozicioniranje na sam vrh tržišta dokazuje da njen tim i te kako zna šta radi i, što je još važnije, konstantno prati svetske trendove, uči, usavršava se i radi na sebi. Jedan od najboljih primera za to je i PR menadžer kompanije, Jovana Mihajlović, koja je istakla da je baš ovo jako važno ukoliko želiš da uspeš u onome što radiš, a otkrila nam je i na koji način ona pristupa ovom jako odgovornom, ali uvek zanimljivom i uzbudljivom poslu.

WANNABE MAGAZINE: Pre svega, opišite jedan radni dan PR menadžera u Square Affair Keramika Kanjiža – šta je vaše zaduženje, da li poznajete čitav proces proizvodnje, sa kim kontaktirate i kome predstavljate keramičke proizvode?

JOVANA MIHAJLOVIĆ: Square Affair ima visoke standarde kvaliteta u svim segmentima poslovanja, pa tako i u sektoru komunikacija. To podrazumeva da ja kao PR menadžer moram da budem do najsitnijih detalja upoznata sa svim procesima rada i proizvodnje, kako bi na pravi način mogla da predstavim proizvod i kompaniju ciljnim grupama. Iako to zahteva dosta vremena, za mene je neprocenjivo da učim o različitim sektorima i uvek saznam nešto novo.

Radni dan je pun obaveza i najčešće počinje proverom klipinga čim otvorim oči. Kada stignem u kancelariju, pregledam mailove od predhodnog dana i proveravam da li je sve završeno. Potom sledi provera društvenih mreža i kontakt maila, odgovaranje na upite i komentare, kratak brif sa kolegama oko trenutnih dešavanja i otvorenih projekata. Nakon toga krećem u realizaciju različitih poslova, u zavisnosti od doba godine. U pitanju su obično PR tekstovi, intervjui, oglasna rešenja, priprema prezentacija, komunikacija sa komercijalnim sektorom i interne edukacije o komunikaciji i nastupima na različitim tržištima, sastanci, rad na planovima za narednu godinu, razrađivanje ideja i smišljanje novih kampanja. Jednom nedeljno je među obavezama i put u fabriku. Ukoliko je početak sezone, radim i na organizaciji događaja, pripremi novog kataloga i reklamnog materijala.

Kao PR menadžer Square Affair-a, u komunikaciji sam svim ciljnim grupama. Tu spada interna komunikacija sa kolegama i direktorima drugih sektora, medijima, domaćim i inostranim kupcima, investitorima, školama i drugim ustanovama za CSR projekte. Ovo je veoma dragocen deo posla pri kojem upoznajem ljude najrazličitih profila, zanimanja i kultura.

jovana mihajlovic intervju 5 e1540552875165 Intervju: Jovana Mihajlović, PR menadžer Square Affair Keramika Kanjiža

Kao i svaka uspešna i savremena firma, Kanjiža se razvija i podiže standarde kvaliteta – sa tim je došao i novi brend. Po čemu je poseban?

Tokom svog postojanja i rada u proteklih 38 godina, za kompaniju je veoma važno bilo da se konstantno razvija i unapređuje sa ciljem da kupcima isporuči kvalitet bez kompromisa. I ove godine smo bili dosledni, pa je kompanija u novu sezonu ušla sa kompletno modernizovanim proizvodnim pogonom, novim pločicama gres porcelan kvaliteta i besprekornog dizajna. Uz to, naša poslovna odluka je da pomerimo granice u percepciji keramičkih pločica kao prljavog građevinskog materijala, i nekoliko godina unazad se okrećemo dizajnu, vizuelno lepom i lifestyle konceptu. Različite namene novih formata i dezena, i širokim spektrom njihovog kombinovanja, brend je postao pouzdan partner ličnih potreba kupaca i njihovog životnog stila. Uvođenjem noviteta, kompanija je postavila nove ciljeve koji podrazumevaju još bržu ekspanziju na zapadna inostrana tržišta, kao i veće učešće na projektima širom regiona. Promena imena je došla kao odgovor na potrebe modernog potrošača.

Danas je ponuda proizvoda veoma velika, a kvalitet se zahvaljujući tehnologiji podrazumeva. Ono što kupci žele je pametna kupovina proizvoda pomoću kog će iskazati svoj lični stav i životni stil. Novo ime upravo to i predstavlja. Zato je brend evoluirao prateći svetske trendove u svim segmentima, i otvorio nove mogućnosti za redefinisanje prostora. Tako je nastalo novo ime – Square Affair. Prva reč imena asocira na sam proizvod (kvadratni format), ali simbolizuje sigurnost, stabilnost i snagu. To su zapravo iskustvo, stručnost i tehnologija koja stoji iza brenda već 38 godina. Druga reč obećava emocionalno iskustvo, avanturu uređivanja i uživanja u prostoru, nešto novo i osvežavajuće.

Zajedno, čine naziv koji u sinergiji spaja suprotnosti, i već pri prvom čitanju daje priliku za otkriće, kao kratka i efektna priča o kvalitetu koji pokreće i uzbuđuje.

Naziv je na engleskom jeziku, što mu daje sofisticiranost i prizvuk globalnog brenda, u skladu sa novim ciljevima i strategijom.

jovana mihajlovic intervju 1 e1540552917591 Intervju: Jovana Mihajlović, PR menadžer Square Affair Keramika Kanjiža
Comments