Hot topics

Jutarnji rituali kod kuće koje ćeš želeti da zadržiš i kada pandemija prođe

Zablude o problematičnoj koži u koje treba da prestaneš da veruješ + kako se zaista neguje ovaj tip kože

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/3

Kompanija Keramika Kanjiža je sinonim za uspeh i kvalitet, a dugogodišnje pozicioniranje na sam vrh tržišta dokazuje da njen tim i te kako zna šta radi i, što je još važnije, konstantno prati svetske trendove, uči, usavršava se i radi na sebi. Jedan od najboljih primera za to je i PR menadžer kompanije, Jovana Mihajlović, koja je istakla da je baš ovo jako važno ukoliko želiš da uspeš u onome što radiš, a otkrila nam je i na koji način ona pristupa ovom jako odgovornom, ali uvek zanimljivom i uzbudljivom poslu.

WANNABE MAGAZINE: Pre svega, opišite jedan radni dan PR menadžera u Square Affair Keramika Kanjiža – šta je vaše zaduženje, da li poznajete čitav proces proizvodnje, sa kim kontaktirate i kome predstavljate keramičke proizvode?

JOVANA MIHAJLOVIĆ: Square Affair ima visoke standarde kvaliteta u svim segmentima poslovanja, pa tako i u sektoru komunikacija. To podrazumeva da ja kao PR menadžer moram da budem do najsitnijih detalja upoznata sa svim procesima rada i proizvodnje, kako bi na pravi način mogla da predstavim proizvod i kompaniju ciljnim grupama. Iako to zahteva dosta vremena, za mene je neprocenjivo da učim o različitim sektorima i uvek saznam nešto novo.

Radni dan je pun obaveza i najčešće počinje proverom klipinga čim otvorim oči. Kada stignem u kancelariju, pregledam mailove od predhodnog dana i proveravam da li je sve završeno. Potom sledi provera društvenih mreža i kontakt maila, odgovaranje na upite i komentare, kratak brif sa kolegama oko trenutnih dešavanja i otvorenih projekata. Nakon toga krećem u realizaciju različitih poslova, u zavisnosti od doba godine. U pitanju su obično PR tekstovi, intervjui, oglasna rešenja, priprema prezentacija, komunikacija sa komercijalnim sektorom i interne edukacije o komunikaciji i nastupima na različitim tržištima, sastanci, rad na planovima za narednu godinu, razrađivanje ideja i smišljanje novih kampanja. Jednom nedeljno je među obavezama i put u fabriku. Ukoliko je početak sezone, radim i na organizaciji događaja, pripremi novog kataloga i reklamnog materijala.

Kao PR menadžer Square Affair-a, u komunikaciji sam svim ciljnim grupama. Tu spada interna komunikacija sa kolegama i direktorima drugih sektora, medijima, domaćim i inostranim kupcima, investitorima, školama i drugim ustanovama za CSR projekte. Ovo je veoma dragocen deo posla pri kojem upoznajem ljude najrazličitih profila, zanimanja i kultura.

jovana mihajlovic intervju 5 e1540552875165 Intervju: Jovana Mihajlović, PR menadžer Square Affair Keramika Kanjiža

Kao i svaka uspešna i savremena firma, Kanjiža se razvija i podiže standarde kvaliteta – sa tim je došao i novi brend. Po čemu je poseban?

Tokom svog postojanja i rada u proteklih 38 godina, za kompaniju je veoma važno bilo da se konstantno razvija i unapređuje sa ciljem da kupcima isporuči kvalitet bez kompromisa. I ove godine smo bili dosledni, pa je kompanija u novu sezonu ušla sa kompletno modernizovanim proizvodnim pogonom, novim pločicama gres porcelan kvaliteta i besprekornog dizajna. Uz to, naša poslovna odluka je da pomerimo granice u percepciji keramičkih pločica kao prljavog građevinskog materijala, i nekoliko godina unazad se okrećemo dizajnu, vizuelno lepom i lifestyle konceptu. Različite namene novih formata i dezena, i širokim spektrom njihovog kombinovanja, brend je postao pouzdan partner ličnih potreba kupaca i njihovog životnog stila. Uvođenjem noviteta, kompanija je postavila nove ciljeve koji podrazumevaju još bržu ekspanziju na zapadna inostrana tržišta, kao i veće učešće na projektima širom regiona. Promena imena je došla kao odgovor na potrebe modernog potrošača.

Danas je ponuda proizvoda veoma velika, a kvalitet se zahvaljujući tehnologiji podrazumeva. Ono što kupci žele je pametna kupovina proizvoda pomoću kog će iskazati svoj lični stav i životni stil. Novo ime upravo to i predstavlja. Zato je brend evoluirao prateći svetske trendove u svim segmentima, i otvorio nove mogućnosti za redefinisanje prostora. Tako je nastalo novo ime – Square Affair. Prva reč imena asocira na sam proizvod (kvadratni format), ali simbolizuje sigurnost, stabilnost i snagu. To su zapravo iskustvo, stručnost i tehnologija koja stoji iza brenda već 38 godina. Druga reč obećava emocionalno iskustvo, avanturu uređivanja i uživanja u prostoru, nešto novo i osvežavajuće.

Zajedno, čine naziv koji u sinergiji spaja suprotnosti, i već pri prvom čitanju daje priliku za otkriće, kao kratka i efektna priča o kvalitetu koji pokreće i uzbuđuje.

Naziv je na engleskom jeziku, što mu daje sofisticiranost i prizvuk globalnog brenda, u skladu sa novim ciljevima i strategijom.

jovana mihajlovic intervju 1 e1540552917591 Intervju: Jovana Mihajlović, PR menadžer Square Affair Keramika Kanjiža

Editors choice