Imali smo priliku da popričamo i vidimo kako izgleda dan i posao jednog dizajnera koji osmišlja i kreira veoma upečatljive i zanimljive komade nakita. Jovana Živković za naš magazin  je otkrila kako je došla na ideju i kako je otpočela magija pravljenja Spes Line nakita, te kojim se to tehnikama koristi prilikom rada i stvaranja ručno pravljenih komada od poludragog kamenja i kristala. Pročitajte intervju sa ovom kreativnom i mladom mamom, a na njegovom kraju sve ljubitelje dobrog nakita čeka jedno lepo iznenađenje.

15049782 2116510345241464 1533084468 n Jovana Živković, dizajner nakita + GIVEAWAY

WANNABE MAGAZINE: Jovana, pre nekog vremena si iz hobija počela da se baviš izradom nakita. Odakle želja da počneš sa ovim i šta ti je u tom momentu bio cilj? Da li si pretpostavljala da ćeš se time baviti čak nekoliko godina?

JOVANA ŽIVKOVIĆ: Tako je, od tada su prošle tri godine. Pre toga sam pokušavala da pravim nakit, ali to nije bilo ni slično ovome. Pravila sam ga od običnih perlica, od polimerne gline i drugih materijala koji su bili dostupni i tehnikama za koje sam znala tada. Tražeći po internetu ručne radove naišla sam na ovu tehniku i izraelsku dizajnerku koja je prva razvila ovu tehniku izrade nakita. I to je bila ljubav na prvi pogled. Bila sam oduševljena. Gledajući te radove sve je izgledalo nedostižno i komplikovano, ali sam rešila da probam i vežbajući ,vremenom sam usavršila svoj rad.

14580523 2091339601091872 1694605099 n Jovana Živković, dizajner nakita + GIVEAWAY

Koji je prvi komad koji si tada napravila? Da li si ga sačuvala ili možda nekome poklonila?

Nisam ga sačuvala , poklonila sam i njega i mnoge druge . Naravno, sada kad pogledam neke slike komada koje sam pravila, misleći da sam sa njima dostigla svoj vrhunac, danas mi sve izgleda smešno. Ali prijatelji i porodica su me bodrili, govorili da izgleda lepo i da bi trebalo da nastavim da radim i dalje.

Izdrada nakita uvek podrazumeva dosta preciznosti i strpljenja. Koliko ti znači to vreme koje odvojiš za neki komad, da li je to više vreme odmora ili napornog rada koji umori?

Obzirom da imam dvoje male dece vremena nikad dovoljno. Da imam 24 sata samo za ovaj rad opet bi mi bilo malo. Ovo je hobi, ljubav prema stvaranju. Interesantno je što odvajam svako slobodno vreme za njega, bilo da sam umorna ili odmorna. Dok šijem meditiram, odmaram na neki način od svakodnevnice.

Comments