Sestre Katarina i Marina žive na dva kraja sveta i spajaju svoju međusobnu ljubav i povezanost, kreativnost i inspiraciju prirodom kroz brend MAKRE (akronim njihovih imena). U subotu, 18. novembra, ovaj brend će predstaviti svoje kreacije nakita, aksesoara, kimona, na prodajnoj izložbi u galeriji “Prozor” (ulica Koče Popovića 9) koja će biti otvorena od 18 do 22 časa. Tim povodom, razgovarali smo sa Katarinom.

WANNABE MAGAZINE: Kao i mnogi mladi ljudi, tražila si svoj put kroz fakultetsko obrazovanje i pronašla ga u nečemu za šta se nisi spremala školovanjem. Kako se to dogodilo, kako si i kada otkrila svoj pravi poziv?

KATARINA ERDELJAN: Duže vreme sam se tražila, ali sam se ipak na kraju pronašla. Završila sam Menadžment u Hotelijerstvu, sećam se da sam umesto sedeći i spremajući se za ispit uzela da prepravljam svoj nakit onako kako se to meni više sviđa. Tada sam i shvatila šta želim da radim u životu, a kada analiziram svoju prošlost, odrastanje i detinjstvo najviše vremena sam provodila u maminom ormaru.

makre nakit4 Katarina Erdeljan, dizajnerka nakita i vlasnica brenda MAKRE + Giveaway

Šta te je odvelo u Kinu? Šta si očekivala i šta je ono što si tamo videla i naučila?

U Kinu sam krenula bez mnogo očekivanja i razmišljanja, pratila sam tada svoje srce i instikt. Nisam pogrešila što sam otišla, jer mi je Kina pokazala jako mnogo lepih stvari, a jos više me naučila.

Šta te je najviše motivisalo i inspirisalo za osnivanje brenda MAKRE?

Uvek sam najviše stavljala akcenat na nakit i aksesoar kada je odevanje u pitanju. Duže vreme mi se provlačila ideja o osnivanju brenda MAKRE, a onda nakon nekog vremena smo krenule i u realizaciju. Inspiracija je uvek bila oko mene, nas. Sam ambijent kuće u kojoj smo odrastale je bio namešten sa Azijskim komadima nameštaja i ukrasa. A odlazak za Aziju, Kinu je to i potvrdio.

makre nakit Katarina Erdeljan, dizajnerka nakita i vlasnica brenda MAKRE + Giveaway
Comments