Modni studio Verv je kreativni kutak koji krije najlepše sakoe i jakne od krzna. Mislili ste da su ovakvi komadi garderobe samo za formalne, “dosadne” prilike? Mlada modna dizajnerka i vlasnica ateljea Verv Katarina Stevanović će vam dokazati upravo suprotno! Za naš magazin Katarina otkriva zašto su baš sakoi njena ljubav, šta je najviše inspiriše prilikom dizajniranja ovog “večnog” komada odeće, kao i to zašto svaka devojka od stila mora imati makar jedan sako u svom ormaru.

WANNABE MAGAZINE: Modni studio Verv specijalizovan je za jakne od krzna i sakoe. Zašto baš ovi komadi odeće?

KATARINA STEVANOVIĆ: Sako je odevni komad koji je preživeo sve epohe, modne trendove i zahteve koje postavlja savremeno doba. Iz tog razloga bio je posebno interesantan, jer sam želela da u način stvaranja sakoa unesem nešto novo.

Čini se da većina jakni od krzna i sakoa zapravo liče jedni na druge. Međutim, vaši modeli se izdvajaju. Koliki je izazov biti uvek inovativan kada je reč o kreiranju ovakve “klasične” garderobe?

Pre svega, u modnoj industriji sve što radite je izazov, od ideje, do načina izrade kao i plasiranja vašeg proizvoda. Lično, težim tome da svoj brend izdvojim najpre u odabiru tkanina sa kojima radim i tako unesem dozu inovacije u klasičan sako.  Takođe, neprestano morate biti inspirisani i voleti posao kojim se bavite, a to uvek vodi napretku.

IMG 1313 Intervju: Katarina Stevanović, modna dizajnerka

Odakle crpite inspiraciju?

Moja inspiracija u stvaranju je umetnost,  pre svega renesansno slikarstvo i vajarstvo. Ona se u mom radu ogleda ne samo u formama komada, već u celokupnom mom doživljaju te epohe, što sam želela da prenesem i na atelje. Podjednako me inspiriše spajanje kontrasta kao i prošlosti i sadašnjosti.

Vaše sakoe su nosile i poznate dame. Da li su one česte mušterije i imaju li neke posebne zahteve?

Sa velikim zadovoljstvom želim da istaknem saradnju sa Anom Stanić koja se divno uklopila u filozofiju brenda.  Ona je sveža, pomalo divljeg duha, ali u njoj postoji istinska elegancija. Što se tiče posebnih zahteva, još uvek se nisam susretala sa nečim toliko “posebnim” da je bilo teško izvesti, što ne znači da neću.

Kroz svoj rad želite da u Beograd donesete duh Italije u kojoj ste živeli. Koliko se naš smisao za modu razlikuje od onog koji poseduju Italijanke?

Smisao za modu Italijanki se razlikuje po nečemu što bih ja zaista želela da približim našim damama, a to je ležernost. Ma koliko doterane bile, one su uvek opuštene i spremne da sednu na bicikl i tako odu do posla. To je nešto što nama nedostaje, a u stvari se ne odnosi direktno na odeću, koliko na način nošenja iste.

IMG 1393 Intervju: Katarina Stevanović, modna dizajnerka
Comments