Spontano je poželela da se bavi fotografijom, a sada je iza nje mnogo uspešnih i kvalitetnih fotografija, kao i nagrada. Osim toga, zanima je i dizajn enterijera, a u budućnosti će se možda oprobati i u nečem trećem. Iako je profesionalni fotograf, smatra da danas svako može da se bavi fotografijom, samo je razlika u načinu razmišljanja. Predstavljamo vam mladu umetnicu, Koranu Braun.

WANNABE MAGAZINE: Fotografija i ti. Kako je počela vaša priča?

KORANA BRAUN: Počela je poprilično spontano. Samo sam se jedan dan vratila iz škole i rekla mami: “Ja ću da studiram fotografiju, gde to ima?”, ne znajući ni šta se konkretno podrazumeva pod “studirati”.

Kao mala sam nešto eksperimentisala sa tatinom starom FED trojkom, a posle sam sa sobom stalno vukla mali digitalac i fotkala sve što mi se učinilo zanimljivim.

korana braun Intervju: Korana Braun, fotograf

Po završetku studija fotografije, upisala si master dizajna enterijera. Na koji način su povezane unutrašnja arhitektura i fotografija?

Dizajn enterijera i fotografija povezane su samim tim jer su međusobno zavisne – da bi se predstavio dizajn potrebna je određena vrsta medija, najčešće je to fotografija, dok s druge strane dizajn pomaže dočaravanju same fotografije, utiče na stvaranje atmosfere i oblikovanje kadra.

Koja od ove dve oblasti te ipak više privlači? Šta u tebi budi veću inspiraciju?

Obe oblasti me privlače, naravno, ali fotografija je ipak ono što mi više pomaže da svoje misli, pa čak i osećanja konkretizujem u nešto opipljivo. To je moj način da iskažem sebe.

korana braun 2 Intervju: Korana Braun, fotograf
Comments