Od kada je čovek nastao, nastala je i potreba da se pojedine životinje pripitome i na taj način postanu saputnici svakom od nas. Vremenom, shvatili smo da među njima imamo i najbolje prijatelje, a ta titula uvek ponosna biva predata psima kao najpredanijim kućnim ljubimcima u svakom trenutku. Zbog ovih, ali i mnogih drugih razloga, Luca Balletta je otvorio kompaniju koju je nazvao po sebi i vlasnicima pasa pružio ono šta u Srbiji nije postojalo u toj meri do sada. Kvalitetna, oprema za pse prilagođena kako njima, tako i njihovim vlasnicima, koja izlazi iz proizvodnje Luca Balletta kompanije, bila je tema našeg razgovora sa Lucom koji je pored toga pričao i o svojim ambicijama, ljubavi prema “krznenim prijateljima” i mnogo čemu drugom. Ne propustite ovaj intervju, saznajte ko je glavni “krivac” za nastanak jedne ovakve lepe priče.

WANNABE MAGAZINE: Luca, danas ste vlasnik Brenda “Luca Balletta” koji se bavi proizvodnjom opreme za kućne ljubimce, odnosno, samo za pse. Odakle ideja da pokrenete ovakav biznis? Koja priča prati Vaš brend?

LUCA BALLETTA: Pre godinu dana dobili smo štene čivave. Kao svaki tipični vlasnik, prva stvar koju smo uradili bila je da odemo do pet shop-a da kupimo ogrlicu, povodac, krevetić, i druge potrepštine za nju, ali nažalost nismo našli ništa što nam se dopada: dostupni proizvodi su bili lošeg kvaliteta, da ne pričamo o bojama i dizajnu – nismo uspeli naći nešto sa čime bismo se poistovetili. Onda sam pomislio da nisam jedini vlasnik psa koji ima ovaj problem. Do tada sam imao iskustva u industriji kućnih ljubimaca, tako da sam odlučio da napravim svoj brend.

luca balletta 1 Luca Balletta o kućnim ljubimcima i razlozima postojanja svoje kompanije

Kojom ste se idejom vodili pri osmišljavanju svog brenda? Kakvi su Vam početni planovi bili?

Prvobitna ideja je bila da napravim proizvode koji imaju kombinaciju italijanskog stila, kvaliteta i funkcionalnosti – pa čak i sada, to su tri glavne osobine našeg brenda.

Želeo sam da stvorim nešto drugačije od onoga što je dostupno na tržištu. Da stvorim proizvode koji će omogućiti psima i njihovim vlasnicima da izraze i pokažu svoju ličnost, da budu bliži jedni drugima. Na primer, kada izlazite vi vodite računa o vašem izgledu, proveravate da li se vaše cipele uklapaju uz pantalone i kako vaša tašna ide uz ceo izgled. A kada izlazite sa vašim psom, njihov povodac je vaš modni detalj koji može upotpuniti vaš izgled ili kada kupujete krevet za psa – to moze biti običan krevet za vašeg psa ili može da se slaže uz vaš enterijer, da bude praktičan i da traje godinama.

Dao sam svoje ime brendu sa namerom. Kompanije često koriste izmišljena imena tako da ne znate ko stoji iza njih i ko je odgovoran. Ja mislim da klijent mora da zna ko stoji iza proizvoda.

luca balletta 2 Luca Balletta o kućnim ljubimcima i razlozima postojanja svoje kompanije
Comments