Hot topics

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

1/3

Maja Babić je žena sa uspešnom karijerom u automobilskoj industriji. Kao marketing i PR menadžer kompanije “Grand Motors” ona svakodnevno uspešno pliva u “muškom” poslovnom okruženju, a uz to uspeva da bude sinonim za lepo stilizovanu i negovanu poslovnu ženu. U intervjuu za naš magazin otkrila nam je kako se kao inženjer tehnologije obrela u “svetu automobila” i koje su odlike uspešne poslovne žene u Srbiji. Pitali smo je i koji je njen omiljeni automobil, kao i kako voli da se oblači i koji su joj omiljeni brendovi.

Maja Babic Wannabe intervju: Maja Babić, marketing i PR menadžer Grand Motors a

WANNABE MAGAZINE: Diplomirani ste inženjer tehnologije, ali vas je put odveo u automobilsku industriju i oblast marketinga. Kako se to dogodilo?

MAJA BABIĆ: Sticajem, rekla bih srećnih okolnosti, nakon fakulteta upisala sam magistarske studije iz oblasti industrijskog inženjerstva, a paralelno sam gradila i poslovnu karijeru. Pre upisa na studije želela sam da se bavim marketingom i nekim javnim poslom u kojem do izražaja dolaze kreativnost i moda.

Igrom slučaja, a verujem i u sudbinu, prvi posao mi je bio u marketingu “Delta Holdinga“, gde sam bila odgovorna za marketing robe široke potrošnje. Karijeru sam nastavila u kompaniji “Porsche SCG“, u kojoj sam otkrila ljubav prema automobilima. Pre pet godina prihvatila sam se novog, vrlo ozbiljnog izazova u kompaniji koja kontinuirano širi svoj portfolio – sada je u njemu čak šest brendova. Takvom ekspanzijom, ali i brojem automobilskih marki koje zastupa, “Grand Motors” ne može da se uporedi ni sa jednom drugom kompanijom, ne samo u Srbiji, već i u širem okruženju.

Maja Babic 5 Wannabe intervju: Maja Babić, marketing i PR menadžer Grand Motors a

Kako se žena snalazi u “muškom” svetu automobila?

Da ne budem neskromna – uspešno! Danas je sve manje poslova koji se dele na “muške” i “ženske”. Žene su organizovanije i bolje pregovaraju, po mnogima su i kreativnije i disciplinovanije od svojih kolega na istim položajima.

Ako “slabiji pol” može da upravlja super modernim putničkim avionima, ako je sve više žena u vojnim jedinicama širom sveta, ako žene učestvuju u auto trkama….zbog čega bi automobilska industrija bila izuzetak. Od prvog dana od kako sam u automobilskoj branši, nisam se osećala indisponiranom zbog toga što sam žena. Naprotiv! Mislim da neke poslove s automobilima žene obavljaju suptilnije, pa možda čak i uspešnije od muškaraca. Malo je onih koji znaju da je, na primer, u “Ford Evropa“, na vrlo visokoj poziciji – potpredsednika i glavnog operativnog direktora, žena Barb Samardžic. U “Ford”-u se, kao što se da zaključiti, vodi računa o polnoj ravnopravnosti, a potvrđujem da je tako i u “Grand Motors“-u.

Maja Babic 2 Wannabe intervju: Maja Babić, marketing i PR menadžer Grand Motors a

Editors choice