Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Šta oni koji ispunjavaju život zelenom bojom rade bolje od ostalih?

Zašto je serija Sluškinjina priča toliko relevantna danas i kako pomaže ženama da se (iz)bore za svoja prava

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Wannabe intervju: Maja Babić, marketing i PR menadžer “Grand Motors”-a

Wannabe intervju: Maja Babić, marketing i PR menadžer “Grand Motors”-a

1/3

Maja Babić je žena sa uspešnom karijerom u automobilskoj industriji. Kao marketing i PR menadžer kompanije “Grand Motors” ona svakodnevno uspešno pliva u “muškom” poslovnom okruženju, a uz to uspeva da bude sinonim za lepo stilizovanu i negovanu poslovnu ženu. U intervjuu za naš magazin otkrila nam je kako se kao inženjer tehnologije obrela u “svetu automobila” i koje su odlike uspešne poslovne žene u Srbiji. Pitali smo je i koji je njen omiljeni automobil, kao i kako voli da se oblači i koji su joj omiljeni brendovi.

Maja Babic Wannabe intervju: Maja Babić, marketing i PR menadžer Grand Motors a

WANNABE MAGAZINE: Diplomirani ste inženjer tehnologije, ali vas je put odveo u automobilsku industriju i oblast marketinga. Kako se to dogodilo?

MAJA BABIĆ: Sticajem, rekla bih srećnih okolnosti, nakon fakulteta upisala sam magistarske studije iz oblasti industrijskog inženjerstva, a paralelno sam gradila i poslovnu karijeru. Pre upisa na studije želela sam da se bavim marketingom i nekim javnim poslom u kojem do izražaja dolaze kreativnost i moda.

Igrom slučaja, a verujem i u sudbinu, prvi posao mi je bio u marketingu “Delta Holdinga“, gde sam bila odgovorna za marketing robe široke potrošnje. Karijeru sam nastavila u kompaniji “Porsche SCG“, u kojoj sam otkrila ljubav prema automobilima. Pre pet godina prihvatila sam se novog, vrlo ozbiljnog izazova u kompaniji koja kontinuirano širi svoj portfolio – sada je u njemu čak šest brendova. Takvom ekspanzijom, ali i brojem automobilskih marki koje zastupa, “Grand Motors” ne može da se uporedi ni sa jednom drugom kompanijom, ne samo u Srbiji, već i u širem okruženju.

Maja Babic 5 Wannabe intervju: Maja Babić, marketing i PR menadžer Grand Motors a

Kako se žena snalazi u “muškom” svetu automobila?

Da ne budem neskromna – uspešno! Danas je sve manje poslova koji se dele na “muške” i “ženske”. Žene su organizovanije i bolje pregovaraju, po mnogima su i kreativnije i disciplinovanije od svojih kolega na istim položajima.

Ako “slabiji pol” može da upravlja super modernim putničkim avionima, ako je sve više žena u vojnim jedinicama širom sveta, ako žene učestvuju u auto trkama….zbog čega bi automobilska industrija bila izuzetak. Od prvog dana od kako sam u automobilskoj branši, nisam se osećala indisponiranom zbog toga što sam žena. Naprotiv! Mislim da neke poslove s automobilima žene obavljaju suptilnije, pa možda čak i uspešnije od muškaraca. Malo je onih koji znaju da je, na primer, u “Ford Evropa“, na vrlo visokoj poziciji – potpredsednika i glavnog operativnog direktora, žena Barb Samardžic. U “Ford”-u se, kao što se da zaključiti, vodi računa o polnoj ravnopravnosti, a potvrđujem da je tako i u “Grand Motors“-u.

Maja Babic 2 Wannabe intervju: Maja Babić, marketing i PR menadžer Grand Motors a

Editors choice