Izaberi ovu BOJU ako želiš da deluješ SAMOUVERENO i COOL!

Samo za prave HEDONISTE: Kako da napraviš najbolju KAFU ikad!

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Intervju: Maja Enis, autorka knjiga za decu i vlasnica izdavačke kuće Enco Book

Intervju: Maja Enis, autorka knjiga za decu i vlasnica izdavačke kuće Enco Book

1/3

Da biste mogli da se bavite decom i radite sa njima, potrebno je da u sebi imate makar malo “dečijeg”, smatra Maja Enis, autorka knjiga za decu i vlasnica i direktorka izdavačke kuće Enco Book, citirajući Miku Antića: “Puteva ima trista da se ode iz detinjstva, a samo se retki sete da ostanu večno dete.” Njena najveća ljubav jesu deca, ali i knjige, a kako izgleda kada se ta dva spoje u jedno, Maja Enis otkriva za naš magazin.

WANNABE MAGAZINE: Diplomirana ste pedagoškinja i vlasnica i direktorka izdavačke kuće Enco Book koja je poznata po kreativnim interaktivnim slikovnicama za decu. Kako ste odabrali ovo zanimanje? Da li su vas deca oduvek najviše inspirisala?

MAJA ENIS: Čini mi se da sam oduvek želela da moj izbor zanimanja ili ono čime se bavim u životu bude u vezi sa edukacijom dece i sa radom sa decom uopšte. Upisala sam Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu, smer pedagogija – smer koji pruža bezbroj mogućnosti rada sa decom. Pošto je moja druga ljubav knjiga, čitanje knjiga i otkrivanje fantastičnog sveta mašte i znanja koje one pružaju, spojila sam dve ljubavi – rad sa decom i knjige. Tako se rodila ideja da otvorim sopstvenu izdavačku kuću i krenem u neistražen svet kreiranja i stvaranja edukativnih knjiga i slikovnica za decu.

maja enis Intervju: Maja Enis, autorka knjiga za decu i vlasnica izdavačke kuće Enco Book

Ono što je karakteristično za vas jeste brend interaktivnih kvizova za decu “Putovanje kroz znanje” koji su višestruko nagrađivani i izvoze se u zemlje u regionu. Kom uzrastu su oni namenjeni i na koji način doprinose dečijem obrazovanju?

Edicija “Putovanje kroz znanje” namenjena je deci predškolskog uzrasta i nižih razreda osnovne škole. U toj ediciji je do sada izašlo više od 20 kviz-knjiga o različitim temama. Suština kviz knjiga je da deci pružaju zabavu i igru kroz koju se na vrlo interesantan način i uči. To je pravi put da se deca zainteresuju za razne teme i nauče osnovne činjenice o nekoj oblasti. Cilj nam je, takođe, da ih zainteresujemo da istražuju više o raznim temama kako bi im se otvarali prozori znanja.

Koliko je bilo izazovno prilagoditi ta osnovna znanja dečijoj pažnji i interesovanju? Da li su deca raspoložena za učenje na ovaj način?

Možda izgleda jednostavno napraviti knjigu za decu, ali je to prilično veliki izazov. Na primer, jedna od tema kviz-knjiga je “Putovanje kroz Beograd”. Potrebno je jednu ozbiljnu temu, kao što je upoznavanje našeg glavnog grada, približiti deci, da im bude zanimljivo, jednostavno, ne suviše teško, a ni mnogo poznato. U našoj kviz-knjizi tačna rešenja se kriju iza greb-greb polja. To je deci i te kako zanimljivo i vrlo su raspoložena da se igraju i uče na ovakav način. Za kviz knjigu “Čarobno putovanje” dobili smo prvu nagradu “Dositejevo pero”. To je nagrada koju biraju sama deca. Dobrom organizacijom biblioteka i bibliotekara žiri čine deca koja biraju knjige. To nam je potvrda da smo postigli najviši cilj – da deca vole naše kviz-knjige i da su im zaista zanimljive.

Editors choice