Evo šta možeš da očekuješ prvih dana nakon porođaja!

Dvoje trkača osvojilo grad uprkos mraku i kiši. I sve zabeležili fantastičnim videom!

Hygge koncept u centru grada: Gde da se ušuškaš tokom hladnih zimskih dana?

Sendvič je uvek dobra ideja: 3 nova recepta za najlakši, a najukusniji obrok

Maldivi: Jedini vodič koji ti je potreban ukoliko putuješ u “tirkizni raj”

Želiš savršen, porcelanski ten? Otkrivamo ti tajne japanske beauty rutine

Kako da osvežiš svoj jesenji stil neutralnim nijansama

Preporuka: Gde da izađeš ako voliš chill & hip atmosferu

Sve tajne savršenog Cat Eye looka!

4 jednostavne odluke koje možeš doneti kako bi dala svoj mali doprinos svetu

1/2

Miroslava Marjanović Pavlović već je 16 godina deo dinamičnog okruženja kompanije za žene, sa čijim vrednostima se potpuno poistovećuje. Menjajući odgovornosti na svake 2 do 3 godine, prešla je put od marketinga i odnosa s javnošću, preko trade marketinga, do strateškog planiranja. Prihvatala je na sebe vođstvo timova u 9 zemalja, učestvovala u mnogim projektima van granica naše zemlje i poslednje tri godine radila u Nemačkoj, vodeći Marketing i Business Integration odeljenja. Za sebe kaže da uživa u izazovima i da je baš zbog toga prihvatila poslednji – da bude na čelu kompanije Avon za Jadranski region. U razgovoru sa Miroslavom otkrili smo kako izgleda raditi za jednu veliku internacionalnu kompaniju i koje je to vrednosti prepoznala kao najbliže sopstvenim.

WANNABE MAGAZINE: U Jadranskom regionu predvodite kompaniju Avon koja je najveća u svetu u oblasti direktne prodaje i prisutna u više od 100 zemalja. Možete li sa našim čitateljkama podeliti iskustvo rada u internacionalnim timovima?

MIROSLAVA MARJANOVIĆ PAVLOVIĆ: Neprocenjivo iskustvo. Poštovanje indivudualnosti, različitosti… Individualna odgovornost u timskom radu kroz različita odeljenja, funkcije, zemlje, stalne promene, izazovi, inovacije, usponi, padovi; greške na kojima učite i poslovni uspesi koji vas motivišu. Kroz različite kulture i principe rada razvijate sebe svakodnevno. Stalno ste u change i learning mode-u!

Zajedno sa svojim timom, Avon proizvodima svakodnevno unosite lepotu u živote mnogih žena. Da li ste rad u beauty industriji izabrali sami ili je beauty industrija izabrala vas?

Nisam neko ko sedi i čeka da mu se posao, karijera, ljubav ili život dogode. Obično sama tražim i pravim svoje “izbore”… Tako je bilo i sa kompanijom Avon – želela sam da budem deo korporacije, deo te “ženske priče” i evo tu sam (smeh). S druge strane, Avon nije samo beauty brend i to je zapravo ideja koja me je najviše privukla ovoj kompaniji. Naš glavni cilj je da osnažimo ženu, da budemo tu za nju i u lepim i u teškim trenucima. Moram da se osvrnem na naš moto i upravo ono što me drži ovde gde sam – “Lepota je putovanje, osnaživanje je cilj.”

Miroslava Marjanović Pavlović 1 Intervju: Miroslava Marjanović Pavlović, direktorka kompanije Avon, o uspehu, stilu i svojoj beauty rutini

Karijeru ste gradili radom u više država, a kako ste nam otkrili, pasoše često menjate i zbog brojnih privatnih putovanja. Mislite li da su putovanja važna za razvoj ličnosti pa i žene koja je uspešna u svom poslu?

Putovanja su za mene presudna. Kraća, duža. Poslovna, privatna. Obožavam da putujem! Neverovatna iskustva. Priče… Te priče imaju svoje boje, mirise, ukuse, reči, slike… Jako moćne slike koje mogu da vam promene perspektivu, da vas inspirišu da shvatite koliko zapravo ne znate puno o drugim kulturama, jezicima, ljudima. Učine da shvatite da se ne radi uvek samo o vama. Na putovanjima svaki dan je drugačiji, nikada nije dosadno, ni jednolično… Ona vam pomažu da pobegnete od toga. Putovanja vas uče da poštujete različitosti, da prihvatate kompromise, da budete skromniji i budete OK sa činjenicom da ne znate sve. Da se ne bojite nepoznatog, da ponekad prihvatate rizik. Kao i u poslu, zar ne?

Editors choice