Nada Vasiljević već šest godina živi i radi u Njujorku, gde samouvereno gradi blistavu karijeru modela. Za svoj posao kaže da je definitivno posao iz snova i nijednom se nije pokajala što je deo te priče. O poslovnim aranžmanima i uspesima, stilu i tipičnom radnom danu, najlepšim momentima karijere i najdražim ljudima, imali smo prilike da popričamo sa ovom veselom i harizmatičnom devojkom.

nada 12 Nada Vasiljević, model

WANNABE MAGAZINE: Već duže vreme se uspešno baviš modelingom, ne samo u našoj zemlji već i u inostranstvu. Kako to da si baš modeling odabrala kao svoje zanimanje? Da li te je “ona strana fotoaparata” oduvek privlačila ?

NADA VASILJEVIĆ: Avantura, putovanja, radoznalost… Videti svet, nova iskustva, naučiti jezik, raditi, proširiti vidike. Imala sam tu sreću da me kamera voli i da posedujem vedar duh. Ne znam kako da vam to opišem, ali je kao neka vrsta flerta i igre, dobijete ulogu i date sve od sebe. Be sexy, be lovely and soft, be moody, be cool, be strong… Ako nosite sve to u sebi i znate da ispoljite i da to kamera “uhvati”, bravo. U ovom poslu mrgudi, razmaženi, lenji, negativci, teško prolaze. Jako je zabavno, ne bih ni sekunde radila nešto što mi ne prija i što me čini nesrećnom. Bila sam “lucky” ali i isto tako vredna, poslušna, fokusirana i disciplinovana. Treba održavati lep odnos sa “majkom agencijom”, u mom slučaju FOX Models – Sandra Petkanić i Marko Nikolić su mi kao drugi roditelji. Uzajamno razumevanje, pravljenje planova, sve uz lep dogovor. Iskažete svoje želje i oni rade sve što je u njihovoj moći da vam izađu u susret, ili slušate njihove savete i radite onako kako oni misle da je najbolje za vas.

nada Nada Vasiljević, model

Devojke uglavnom misle da je modeling zaista posao iz snova – lepa šminka, skupa garderoba, poziranje… Da li je zaista tako? Da li si se nekada pokajala što si deo ove priče?

Posao iz snova, da! Kao bilo koja druga profesija, biće onako kako se vi postavite. Bilo je jako lepih iskustava, jedino je loše kada avion kasni, kada ne stignete na vreme, kada su vremenski uslovi naporni, kada je ili previše toplo ili jako hladno. Modeling je divna profesija koja ima svoj rok trajanja. Treba iskoristiti svaki momenat najbolje što možete, devojke sanjaju da žive u svetskim metropolama. Treba biti iskren prema sebi, koliko želite da se odreknete nekih stvari, odvajanje od porodice, prijatelja, adekvatna zdrava dijeta, rad na svom telu, da studirate vanredno ili da studije stavite na pauzu? Zaista nikada nisam imala loše iskustvo! Jako verujem u energiju i kakvom energijom zračite dok radite, kada ste fini prema timu sa kojim radite ili klijentima, jednostavno dobijate istu energiju nazad. Da sam se pokajala, nisam nikada, najlepše iskustvo, proputovala sam svet, upoznala interesantne, uspešne, divne ljude, probala sve kuhinje, proširila krug prijatelja. Moj savet mladim modelima, kada putujete, ne sedite u stanu “zalepljeni” za društvene mreže. Izađite napolje i iskusite grad, osetite novu energiju, pronađite svoj omiljeni coffee shop, park, restoran, muzej… Nema lepšeg osećaja kada kasnije podelite to iskustvo sa ljudima, kažete im šta treba da vide, jednostavno se osećate kao da ste imali mali život u tom gradu. Najveće bogatstvo koje ću poneti sa sobom onog dana kada prestanem ovim da se bavim jesu mesta koje sam videla, ljude koje sam upoznala. Materijalno dođe i prođe.

nada 9 Nada Vasiljević, model

Koliko je izazovno stalno biti ispred fotoaparata? Da li je bilo dana kada ti nije bilo ni do čega ali si ipak morala da se nasmeješ i “odradiš” fotografisanje?

Zahvalnost! Kada dolazite iz male sredine, zahvalni ste za svaki posao, za sve sto vam se pruža. Bilo je nekoliko slučajeva kada mi se nije svidela gardaroba ili stil, ali u svakom poslu nije svaki dan sunčan i lep, a kada znate da će sledeći put biti nešto lepše i bolje, jednostavno se oraspoložite. Razmaženost ne sme da postoji, profesionalizam je na prvom mestu. Plivamo u okeanu modela, konkurencija je ogromna, ako vam je stalo da ostavite lep utisak, da vas klijenti ponovo zovu, da vaša agencija bude zadovoljna vašim učinkom i predanošću, nema mesta za “nije mi ni do čega”, “odradiš” itd.

nada 2 Nada Vasiljević, model
Comments