Najuspešnija dizajnerka srpskog porekla, Roksanda Ilinčić, predstavila je modele svoje kolekcije za jesen-zimu 2016/2017, u okviru humantirane revije održane na Belom Dvoru koju je organizovao Modni studio Click, povodom dvadeset pet godina rada. Revija je organizovana u saradnji sa Fondacijom NJ.K.V. princeze Katarine i uz podršku Skupštine Grada Beograda.

Nakon prve kolekcije predstavljene na londonskoj Nedelji mode 2005. godine, Roksanda je kroz decenijski rad uspela da izgradi brend prepoznatljiv po veštoj igri boja i oblika. Danas se njeno ime vezuje za vrhunski dizajn i kvalitet, a njen brend je jedan od vodećih svetskih brendova čiji kvalitet su prepoznali ne samo urednici najuticajnijih modnih časopisa, već i brojne poznate dame od stila koje neretko biraju baš njene modele za crvene tepihe.

Tokom posete Beogradu, Roksanda Ilinčić je za naš magazin odgovorila na pitanja o svom radu, inspiraciji, socijalnim mrežama i mnogim drugim temama.

WANNABE MAGAZINE: Pored završenih studija mode na Saint Central Martin Univerzitetu u Londonu, završili ste i studije arhitekture na Univerzitetu u Beogradu. Koliko je znanje stečeno na Arhitektonskom fakultetu uticalo na Vaš rad kao dizajnera?

ROKSANDA ILINČIĆ: Svakako da su studije arhitekture uticale na moj rad. Pre svega sam naučila da kreiranju odeće pristupam na isti način na koji arhitekte pristupaju projektovanju zgrada. To mi je omogućilo da oblike posmatram iz drugog ugla, i tretiram ih na potpuno drugačiji način.

Wannabe intervju Roksanda Ilinčić modna dizajnerka4 Intervju: Roksanda Ilinčić, modna dizajnerka

Vaš Instagram profil je veoma osmišljen i kreativno organizovan. Koliko mislite da je prezentacija mode na socijalnim mrežama važna?

Postoje različiti načini “pristupanja” Instagramu. Po prirodi sam perfekcionista, te sam taj perfekcionizam prenela i na svoj Instagram profil. Na taj način težim da svojim pratiocima šaljem što jasniju poruku o svom brendu.

Comments