Teodora Stanković, PR direktor Komunikacijskog laboratorija, razgovarala je sa nama o svom obrazovanju, ljubavi prema medijima, kao i svom razvojnom putu u karijeri. Uspesi su se nizali jedan za drugim, kako je i sada, a uz sve to Teodora je jedna veoma mlada i moderna devojka, pa nam je otkrila i neke “tajne” svog stila. Kako je raditi u jednom dinamičnom i uzbudnljivom poslovnom svetu, otkrila nam je upravo u ovom intervjuu.

WANNABE MAGAZINE: Teodora, s obzirom na to da je Vaš posao kojim se trenutno bavite povezan sa medijima, kao i Vaše obrazovanje uostalom, kako ste došli na odluku da studirate novinarstvo na Fakultetu političkih nauka? Odakle ljubav prema medijima?

TEODORA STANKOVIĆ: Odluku da ću studirati Fakultet političkih nauka donela sam tokom četvrtog razreda gimnazije. Zapravo, novinarsko-komunikološki smer nije bio moj prvi izbor, već međunarodni odnosi. Diplomatija mi je, kao i mnogim mojim vršnjacima, zvučala kao prilično dinamična i egzotična profesija. Ali, kako se vreme prijemnog ispita približavalo i kako sam od studenata druge i treće godine dobila više informacija o nastavnom programu, ispitima i potencijalnoj karijeri shvatila sam da su mediji i komunikacije ipak veća ljubav. I tako je već 13 godina.

Intervju Teodora Stanković PR direktor Komunikacijskog laboratorija 3 Intervju: Teodora Stanković, PR direktor Komunikacijskog laboratorija

Koji su bili Vaši ciljevi na početku i tokom studija? Koji su tada bili Vaši poslovni planovi?

Konkretni poslovni planovi i ideje o karijeri su se tokom studentskih dana menjali, ali je želja za uspehom bila konstantna, i to je jedan od mojih najvećih pokretača bez obzira na to šta radim. Oduvek sam nastojala da na svaki zadatak odgovorim najbolje što znam i mogu, uz maksimalnu fokusiranost, jer duboko verujem da se svaki trud isplati. Stoga sam bila uverena da ću lako naći posao po završetku studija i da ću raditi ono što želim.

Intervju Teodora Stanković PR direktor Komunikacijskog laboratorija 2 Intervju: Teodora Stanković, PR direktor Komunikacijskog laboratorija

Koja iskustva i saznanja ste stekli tokom studija, a da vam i danas veoma znače i olakšavaju posao?

Političke nauke su dosta uticale na izgradnju mog sistema vrednosti, pomogle mi je da spoznam moć informacija i umetnost komunikacije. To je fakultet na kom ćete, ako želite, steći znanja iz filozofije, psihologije, sociologije, istorije, političkih nauka, novinarstva. Naravno, dosta teorijskog znanja vremenom se zaboravi, ali ostaju principi kritičkog rasuđivanja, formiranja stavova i donošenja odluka. Program je koncipiran tako da vas podstiče na preispitivanje, neguje radoznalost, oslobođa um od predrasuda, i razvija duh koje je željan izazova. To možda zvuči pomalo romantičarski i idealiitički, ali mislim da nam danas baš te vrednosti nedostaju, u privatnom i poslovnom životu. Ne mora sve biti konkretno, instant, opipljivo i razumljivo da bi se u njemu uživalo ili imalo koristi.

Comments