Nakon završenog 41. Belgrade Fashion Week-a, Wannabe Magazine je po treći put dodelio nagradu za Najbolju digitalnu prezentaciju. Ovog puta, kao treća sreća, nagrada je otišla u ruke modne dizajnerke Tijane Žunić koja je predstavila svoju kolekciju za proleće/leto 2017. a ujedno svojim promovisanjem na internetu i korišćenjem ovog medija kao deo svog posla je apsolutno zaslužila da bude nosilac ovog priznanja. Tim povodom smo sa Tijanom uradili i zanimljiv intervju, koji osim priče o samoj nagradi prati i njen rad uopšte, odakle crpi inspiraciju za rad, te kakve sve planove ima za naredni period. Osim toga, Tijana je otkrila i šta misli o srpskoj modnoj sceni, mnogo čemu drugom, zbog čega ne smete propustiti intervju sa jednom od kreatorki koja stvara najženstvenije, romantične, sasvim moderne, a ujedno i komade koji su ispred svog vremena.

WANNABE MAGAZINE: Na tek završenom 41. Belgrade Fashion Week-u dobila si nagradu Wannabe Magazine-a za Najbolju digitalnu prezentaciju. Koliko tebi kao već ostvarenom dizjaneru ova nagrada znači i koliko je po tvom mišljenju u savremenom svetu bitan internet za predstavljanje u javnosti?

TIJANA ŽUNIĆ: Za početak, da se još jednom zahvalim celom Wannabe timu na ovoj nagradi. Velika mi je čast da sam dobila ovo priznanje. Iako se već skoro deset godina uspešno bavim dizajnom, digitalna prezentacija je nešto čime sam ozbiljno počela da se bavim tek pre godinu i po dana i praktično sam početnik. To je još jedan od razloga što mi ova nagrada izuzetno znači, jer je doživljavam kao potvrdu da sam na dobrom putu i da je moj rad zapažen. Smatram da je u današnje vreme izuzetno važno prezentovati se javnosti upravo putem interneta, jer je to najbrži način za širenje informacija.

slikeslike 3 Tijana Žunić o osvojenoj Wannabe nagradi i novoj kolekciji

U čemu si pronašla inspiraciju za svoju novu kolekciju koju si predstavila na Nedelji mode?

Ideja da predstavim modernu i samosvesnu ženu kroz interpretaciju sada aktuelnih svetskih trendova je bila vodilja da napravim kolekciju za proleće/leto 2017.

Koliko se tvoj rad za ovu kolekciju razlikuje u odnosu na prethodan? Šta si ovoga puta htela da postigneš komadima koje si kreirala?

Trudim se da svake sezone prikažem nešto novo, ali uvek ostajem u okvirima svoje estetike i onoga što se već iskristalisalo kao moj stil. Ne mislim da se moje kolekcije i rad na njima drastično razlikuju jedna od druge. Volim da se usavršavam i učim nove stvari koje će doprineti boljem kvalitetu mojih odevnih komada i razvijati moj brend.

slikeslike 2 Tijana Žunić o osvojenoj Wannabe nagradi i novoj kolekciji
Comments