#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ako si čula za “hygge”, obožavaćeš “fika” koncept: Skandinavski način pravljenja pauze za kafu

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Intervju: Una Nikolić, vlasnica FAB Living concept store-a: “Važno je pronaći svoju strast, dati joj ruku i pustiti da vas vodi dalje”

Intervju: Una Nikolić, vlasnica FAB Living concept store-a: “Važno je pronaći svoju strast, dati joj ruku i pustiti da vas vodi dalje”

1/3

Beograd je grad koji nikad ne spava. Baš kada pomislite da ste otkrili sve njegove tajne, da ste obišli sve što vredi obići, popili rose na Cvetnom trgu ili cappuccino u industrijskom delu Dorćola – sačeka vas novi “domaći zadatak”! Ali to su oni zadaci koji vam ne padaju teško, već predstavljaju pravo zadovoljstvo.

Za sve one koji vole da se upuštaju u stylish putovanja ulicama starog Beograda, ovog marta “rodilo” se mesto na koje se mora svratiti i to pod obavezno! Concept store FAB Living by Una je sve samo ne vaš uobičajeni concept store. U jednoj prostoriji dočekaće vas stara ukulele gitara i klavir, u drugoj moderni nameštaj i umetnička dela savremenih autora, a u trećoj antikviteti takvog kvaliteta i autentičnog dizajna, da vaše oči neće znati gde pre da gledaju, a vi sami – šta prvo da kupite. Ako tome dodamo još i modni kutak sa autentičnim smislom za dizajn domaćih autora, postaje jasno zašto je FAB living tako brzo stekao veliku popularnost među stanovnicima Vračara, ali i strancima koji posećuju naš grad, kao i zašto mnogi prelaze reku kako bi posetili ovu radnju.

fab 2 2 Intervju: Una Nikolić, vlasnica FAB Living concept store a: Važno je pronaći svoju strast, dati joj ruku i pustiti da vas vodi dalje

Vlasnica i pokretačka snaga FAB livinga, Una Nikolić unela je celu svoju dušu i srce u ovu prelepu priču, te kada zakoračite u njen concept store momentalno zaboravljate na sve obaveze i probleme. Ovde vlada neki poseban vid energije – mirisi daleke Afrike, ritmovi sa osunčane Ibice i urbani vajb velikih metropola.

Una nas je dočekala uz čašu finog šampanjca koji smo ispijali na skrivenoj terasi u sred Krunske ulice – ko bi rekao da takav prostor ovde postoji?! Njen nesvakidašnji život je jedan za filmska platna…

una fab 3 1 Intervju: Una Nikolić, vlasnica FAB Living concept store a: Važno je pronaći svoju strast, dati joj ruku i pustiti da vas vodi dalje
WANNABE MAGAZINE: Ispričaj nam malo više o tvojoj zavidnoj karijeri i razvojnom putu?

UNA NIKOLIĆ: Moj život je jedan uzbudljiv “rolling stone“! Provela sam 19 godina života u inostranstvu, na 3 kontinenta i to je ostavilo veliki pečat na moju ličnost kao i ukus. Radim od svoje 17. godine i uvek sam zarađivala neki svoj dinar, u početku mali, ali je bio moj. Nekako me rad u medijima prati kroz ceo život i tako sam i počela: tokom studija sam radila honorarno kao novinar na televiziji Studio B, pa na TV Politika, a tokom treće godine fakulteta sam kroz praksu dobila svoje prvo “ozbiljno” radno mesto u američkoj korporaciji Xerox, te je tako moja business karijera krenula. Nažalost sa bombardovanjem Srbije se i moj životni put promenio. Tada sam sa malim sinom od dve godine, odlučila da krenem u novi život.

Zaputila sam se u Prag vozom i ostala četiri godine. Kada se kod nas tadašnja vlast promenila pomislila sam da je pravi trenutak da se vratim. Radila sam u Finskoj i Kanadskoj ambasadi skoro četiri godine i onda dobila priliku “svog života” i otišla u London na poziciju Koordinatora projekta i ličnog asistenta trećeg čoveka British Telecom-a. I danas kad pogledam unazad, verujem da je to moj lični razvojni maksimum na svakom nivou. Posle finansijske krize 2009. koja je zahvatila najviše London, vratila sam se u moj Beograd. Tada sam ušla u tadašnju FOX TV i tu provela pet i kusur godina kao desna ruka Direktora televizije i učestvovala u stvaranju, usponu i punom sjaju PRVE TV. To su bile izuzetno naporne godine rada ali tek sad vidim koliko sam znanja stekla i kako to sada mogu da primenjujem na svoj biznis.

fab 3 Intervju: Una Nikolić, vlasnica FAB Living concept store a: Važno je pronaći svoju strast, dati joj ruku i pustiti da vas vodi dalje

Kako je zapravo krenula priča FAB living by Una concept stora-a? Na prvi pogled deluje da nije povezano sa onim čime si se bavila pre, ali da li je baš tako?

Diplomirala sam management i moj profesionalni život krenuo je u tom smeru ali sam oduvek pratila umetnosti i uređenje prostora. Stijcajem okolnosti, a delom i kao rezultat velike želje koja je u meni rasla godinama, u septembru prošle godine donela sam odluku da se upustim u preduzetničke vode. Zajedno sa prijateljicom krenula sam u razvijanje interesantne poslovne ideje ali sticajem okolnosti putevi su nam se razišli. Već sam dala otkaz u kompaniji za koju sam radila i nisam ni mogla, a ni želela nazad. Rešila sam da “zagrizem” i uložim sve u svoj san. Dva meseca kasnije nastao je Fab Living.

una fab 4 1 Intervju: Una Nikolić, vlasnica FAB Living concept store a: Važno je pronaći svoju strast, dati joj ruku i pustiti da vas vodi dalje
Živela si u mnogim kako evropskim, tako i gradovima drugih kontinenata. Kako bi opisala to iskustvo i koliko se taj uticaj sada “oseća” u FAB living by Una concept store-u?

Verovatno zbog toga što sam se često selila, oduvek sam imala potrebu da svaki prostor u kome sam živela brzo pretvorim u svoju oazu, ma koliko privremena bila i bez obzira koliki sam budžet imala na raspolaganju. Lako sam prihvatala različite kulture i trudila se da ih integrišem u celinu. To sam primenila i na ovaj prostor u kome posetioci odmah primete eklektični pristup. Predmeti iz Azije i Afrike stoje pored antic komada i ulatramodernih dela naših savremenih umetnika. FAB Living je i stvoren za ljude koji vole da putuju, otvoreni su za različite uticaje i ne boje se iznenađenja. To su oni koji se svuda osećaju kao kod kuće.

Editors choice