Saznaj da li umeš da uživaš u malim radostima na pravi način

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Intervju: Vera Vuksanović – od pank tinejdžerke do vizuelne umetnice koja osvaja svojom jedinstvenošću + Giveaway

Intervju: Vera Vuksanović – od pank tinejdžerke do vizuelne umetnice koja osvaja svojom jedinstvenošću + Giveaway

1/3

Velikom broju umetnika kroz istoriju je upravo svetlost predstavljala inspiraciju, a 21. vek nam je omogućio da proizvodimo svetlost u različitim oblicima, i na taj način od nje same pravimo umetnička dela. Vera Vuksanović je prva vizuelna umetnica koja se služila neonom kako bi kreirala umetnost na ovim prostorima, dok su u svetu njene koleginice Tracey Emin, Leila Pazooki, Lisa Shutle kao i Olivia Steele postavile temelje i inspirisale mnoge, a samim ti i Veru, koju su upravo ove umetnice usmeraile na ideju, koju je kasnije razvila, oblikovala i dala joj lični pečat. Svoja putovanja i avanture Vera beleži, na svom Instagram profilu, koji predstavlja pravo osveženje u pogledu sadržaja, u poređenju sa morem ispraznih profila koje nazivamo uticajnim samo zbog broja pratilaca. Umesto napućenih fotografija sa Fashion week-ova i popularnih klubova, na Verinom profilu možete doživeti pravu umetničku simfoniju ideja, boja i oblika, a njen art blog pruža priliku za nesvakidašnjom emancipacijom i potragom za samospoznajom u dubinama osećanja. Takođe za sve one koji žele da i njihov prostor krasi neko od Verinih umetničkih dela tu je i web pordavnica.

WANNABE MAGAZINE: Kakav vid edukacije je prethodio tvom profesionalnom pozivu?

VERA VUKSANOVIĆ: Školovanje sam započela u Moskvi, a diplomirala u Beogradu na smeru Komuniologija i Digitalna umetnost. Dualitet takve edukacije mi je pružio višestruku potporu u onome čime ću se kasnije baviti i razvio je moju viziju i entuzijastičko uverenje o umetnosti komunikacije, ali i komunikaciji u ulozi umetnosti. Istakla bih da pripadam grupi vizuelnih i multimedijalnih umetnika i umetnica, zato što moja umetnost nastaje bledniranjem više alata i čula.

Svetlosne instalacije su definitivno tvoj zaštitni znak, kako se rodila ova ideja?

Ova ideja se rodila tokom studija, u periodu kada su me najviše inspirisali ekspresionizam i supermatizam, u koje sam veliki zaljubljenik. Pored toga, veliki uticaj na mene imali su radovi pionira neon art pokreta, kao i Trace Emin, koja je kroz radove utkala biografiju i konfesiju, iskren i transparentan način, kako kroz performans skulpture, tako i kroz neonske cevi. Minimalizam u kombinaciji sa industrijalizmom me inspiriše i često daje odgovor i sugeriše mi da je ‘less is more’ manje je više. Volim jednostavnost, a jedinstvenost.

vera vuksanovic Intervju: Vera Vuksanović – od pank tinejdžerke do vizuelne umetnice koja osvaja svojom jedinstvenošću + Giveaway

Editors choice