Kako si zavolela neon art i gde pronalaziš inspiraciju za citate u njima?

Prevashodno inspiraciju pronalazim u sreći i osmehu ćerke Zoe, takođe i u snovima, unutrašnjim glasovima i osluškivanju okoline, kao i u ljudima kojima sam izabrala da budem okružena. Ipak, kao i svaki umetnik, inspiraciju pronalazim i u najobičnijim svakodnevnim stvarima i pojavama, kao što su sobne biljke, stari vez na svili, ruska keramika, zalasku sunca i sl. Inspiracija mi je što se kroz svoj rad budim i aktivno komuniciram sa publikom.

Reci nam nešto više o instalacijama vezanim za Tita i Teslu i o tome kako si došla na ovu ideju o ovom neobičnom spoju?

Smatram da svaki umetnik treba da flertuje sa disciplinom. Da postavlja granice, ali i da nađe način kako da pređe preko njih. Za mene disciplina pored nekih režima asketizma i odricanja, posta, meditacije, predstavlja autoritet. Snagu. A ko je snažniji od Tesle i Tita? Tesla is my home boy, kao što piše na jednoj od mojih Light my box instalacija, zbog struje i dobrih komšijskih odnosa, a Tita sam oživela i iznad njegove uramljene fotografije napravila neonski oreol.

vera vuksanovic1 Intervju: Vera Vuksanović – od pank tinejdžerke do vizuelne umetnice koja osvaja svojom jedinstvenošću + Giveaway
Comments