Jedno od tvojih dela su i sada već čuveni tanjiri sa neobičnim natpisima. Da li možeš da nam kažeš nešto više o tome?

Tanjiri su moja velika ljubav i u njih sam uložila veliki trud i usmerila inspiraciju. Napravila sam ih u nekoliko serija: tanjiri ljubomorne devojke, leteći tanjiri itd. Smatram da u dosadašnjem stvaralaštvu rečenice predstavljaju moj lični pečat, tako da sam odlučila da ni tanjiri ne odskaču od te ideje. Devojke su posebno oduševljene tanjirima ljubomorne devojke, jer rečenice ispisane na njima predstavljaju one najčešće rečenice koje devojke šalju u sms porukama svojim muškarcima, kada ne znaju gde su i sa kim. Drago mi je što sam uspela da od naizgled obične stvari
napravim nešto što su ljudi prepoznali kao umetnost koju žele za sebe. Light my plate tanjiri stvarani su za hedoniste-minimaliste, za sve one koji prepoznaju da energiju kojom raspolažemo ne dopunjuju samo obroci koje biramo, već i način na koji u njima uživamo – proizvode se u ograničenim serijama, što dodatno garantuje status vizuelnog foodie trendsetera.

Da li si tokom adolescencije eksperimentisala sa različitim modnim izrazima i stilovima i kakva uspomene čuvaš iz tog perioda?

Možda će zvučati neverovatno, ali u ranoj mladosti sam bila pankerka i farbala kosu u sve moguće boje, uključujući i zelenu, roze, narandžastu, crvenu itd. Sa dužinom nisam preterano eksperimentisala, jer smatram da je duga kosa najženstvenija. Za mene je to samo lepa uspomena, jer predstavlja sećanje na neke moje buntovničke tinejdž faze. Kada je reč o odeći, Vans patike, martinke kao i nitne na svim delovima odevnih predmeta, predstavljaju nešto što nosim iz tog adolescentskog doba pa sve do danas, samo malo drugačije upakovano.

vera vuksanovic2 Intervju: Vera Vuksanović – od pank tinejdžerke do vizuelne umetnice koja osvaja svojom jedinstvenošću + Giveaway

Za kraj jedno pitanje koje će sigurno zanimati naše čitateljke: koji ti je omiljeni brend garderobe u čijem butiku možeš i žmureći da kupuješ, jer imaš potpuno poverenje u kreatora?

Postoji nekoliko dizajnera koji su svojim dosadašnjim stvaralaštvom zaslužili moje apsolutno poverenje: Zadig & Voltaire, Гоша Рубичинский, Balenciaga, Walk of Shame, Agent Provocateur itd. To možda nisu brendovi koji su na prvu loptu zvučni ljudima na ovim prostorima, ali trudim se da moj modni izraz bude jedinstven, pa u skladu sa tim nastojim da uvek otkrivam nove talentovane dizajnere koji kreiraju unikatne modele, koji mogu da zadovolje moje estetske kriterijume.

vera vuksanovic4 Intervju: Vera Vuksanović – od pank tinejdžerke do vizuelne umetnice koja osvaja svojom jedinstvenošću + Giveaway

Vera Vukasnović poklanja čitateljkama Wannabe Magazine-a tri puta po dva ukrasna tanjira. Sve što je potrebno da uradite jeste da:

Zapratite Instagram profil Vere Vukasnović

Zapratite Instagram profil Wannabe Magazine,

U komentaru ispod ovog posta na Facebook stranici Wannabe Magazine-a tagujte dve drugarice.

Giveaway traje od 21. novembra do 30. novembra, a troje pobednika biće izvučena 30. novembra putem sajta random.org. Giveaway važi samo za grad Beograd!

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Fotografije: Miomir Milić

Comments