Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Šta oni koji ispunjavaju život zelenom bojom rade bolje od ostalih?

Zašto je serija Sluškinjina priča toliko relevantna danas i kako pomaže ženama da se (iz)bore za svoja prava

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Intimno ženski: Šta je pošteno kad poželiš drugog?

Intimno ženski: Šta je pošteno kad poželiš drugog?

1/2

Poštenje je jednostavno. Reći ćete svom partneru dragi, seksa mi se sa nekim drugim, željna sam promene i uzbuđenja, idem malo da pronađem to što mi treba pa se vraćam, ništa ne brini.

Eto toliko. Ah, ali tako bi možda počela neka Almodovarova ljubavna pišijada, a možda bi do kraja bilo ako ne mrtvih, onda ozbiljno povređenih, kao i privedenih licu pravde. Zamislite samo izraz lica svog partnera kad bi čuo takvu rečenicu. A zatim zamislite dalje reakcije i što je još gore, akcije. Zamislili ste. Zato nikada niste ni kazali pošteno šta vam je na umu. A zamislili ste i kako biste se vi osećali da čujete tako nešto. I shvatili ste da poštenje nije vrednost koja se ultimativno izražava u iskrenosti.

Možete biti pošteni, a neiskreni. To je mnogo teže, zato smo tako često i neuspešni na tom zadatku.

Pošteno je sagledati tačno svoju potrebu. Iz čega je proizašla. Šta zaista osećate prema partneru. Koji su rizici realizacije vaše potrebe, a koje dobiti. Možda bi vam jedno fizičko oslobađanje, promena partnera, načina i pristupa, promenila celokupnu atmosferu i energiju sa kojom prilazite odnosima. Možda vam seks sa drugom osobom može spasiti odnos sa partnerom. Dešava se. Ali samo ako ste veoma pošteni. I bar malo mudri.

Dakle, ne želite da povredite partnera. Ne želite da ga izgubite, nipošto. A vaša želja da malo promenite, povredila bi ga toliko da biste ga verovatno izgubili. Čak ne možete sa partnerom ni hipotetički razgovarati o takvim stvarima, ako nećete da rizikujete da zatrujete odnos nepoverenjem. Jer zašto biste pokretali takvu temu, osim ako stvarno ne razmišljate o tome da malo prošvrljate sa strane?

large 32 Intimno ženski: Šta je pošteno kad poželiš drugog?

Ne bavimo se sada pitanjem zašto smo toliko osetljivi na ideju da neko koga smatramo svojim, deli telesni užitak sa nekim drugim, i da li to ne možemo da podnesemo da budemo isključeni iz toga, ili ne možemo da podnesemo da neko drugi doprinosi uživanju nekog kome prema sopstvenom osećanju svojine, samo mi smemo da priređujemo telesne užitke?

Editors choice