Kada si poslednji put uživao u slobodnom vremenu bez kompjutera, Facebooka i smartphona? Kada si uživao bez svega ovoga makar na par sati? Internet je sa sobom doneo mnoge prednosti i beneficije. Nećemo pominjati da su mnoge stvari olakšane, brže, da su mnogi poslovi procvetali zahvaljujući društvenim mrežama, socijalnom umrežavanju i slobodi online medija. Ipak, u svemu treba biti umeren. Često smo preokupirani vestima sa naših news feedova, vreme je da se isključite svakog dana makar na kratko i živite drugu stranu života – offline.

Šta raditi kada nisi online? Zvuči kao besmisleno pitanje ali, evo dobrih odgovora:

Sport: Pokreni se! Sport nije samo dobar za tvoje zdravlje. Utiče na veće samopouzdanje i motiviše te. Za početak kreni sa trčanjem, napravi play-listu muzike koju voliš i zacrtaj sebi dnevni cilj – treniranje.

Čitanje: Mnogima je ova aktivnost dosadna, ipak nadamo se da ti nisi među njima. Izaberi omiljeno štivo. Skuvaj kafu, ušuškaj se i odlutaj u neki drugi svet. U svakom slučaju nešto ćeš saznati i naučiti. Proširi svoje vidike.

Izlazak: Doteraj se, pozovi prijatelje i pravac dobar klub. Zaboravi na druženje samo preko Facebooka i Twittera!

facebook Isključi se: Potreban ti je život i van društvenih mreža

Ne zaboravite da se nasmejete

Provoditi vreme sa porodicom: Vreme provedeno na društvenim mrežama se nigde i ni za šta ne računa, vreme provedeno sa onima koje voliš vredno je svake sekunde. Oni su ti koji te najbolje poznaju i pružaju bezuslovnu podršku.

Učenje novih veština: Novi jezik? Časovi klavira ili časovi plesa? Na tebi je da odlučiš. Sigurni smo da te neki oblik umetnosti ili zabave privlači. Istraži svoje sklonosti prema onome što te zabavlja i posveti se tome.

Otkrivanje novih mesta: Ma gde da živiš, sigurni smo da postoji kutak koji nisi otkrio. Ili pak, ako si u prilici, otputuj negde na izlet ili kraći put. Makar jednom mesečno.

I ne, nema potrebe da ugasite svoje naloge na Facebooku i Twitteru, samo pronađite malo vremena i za život koji ste prvo imali.


Jovana Katić Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima. Veruje da se snovi ostvaruju onda kada ih postanemo dostojni.

Comments