Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Koliko je opojno, zanosno i dragoceno kad delite sa nekim prisnost dok se mazite ili se zezate i smejete ili razgovarate i pritom se gledate u oči, toliko je simptomatično kad osoba sa kojom mislite da ste prisni izbegava vaš pogled.

Kad delite telesnu bliskost, gledanje u oči pojačava dramatičnost strasti.

Kad se raspravljate, gledanje u oči znači da ste jednaki i da želite da isterate stvari do kraja. Da ne bežite od problema, nego želite da ih rešite.

Prijateljice nemaju problem sa gledanjem u oči, ni u najranjivijim situacijama. Neke poglede ću zauvek pamtiti. Mi umemo da plačemo jedna sa drugom i da se gledamo u oči. Ne stidimo se svog bola i svoje slabosti. Pogled u oči pruža podršku i poručuje nam da nismo same, da ima ko da nas čuje i vidi, čak i ako ne može ništa da nam pomogne u onome što moramo same da preguramo i preživimo. Gledanje u oči uliva dostojanstvo i u najbednije i najužasnije trenutke našeg života. Žene to znaju i bez da o tome razmišljaju i filozofiraju. Nećemo skrenuti pogled sa lica prijateljice koju nešto razdire i podelićemo sa njom bol, čak i kad smo nemoćne da ga umanjimo. Prijateljice se gledaju u oči i kad jedna drugoj priznaju nešto čega se stide ili što žele da im bude oprošteno. Da, gledanje u oči znači da smo jednake i da smo tu jedna za drugu.

pogled u oci osvaja brze i ucinkovitije od dekoltea 504x335 20101144 20101104230022 a04317ee3d367ddff3e85506257a94ff Iskreno ženski: Gledaj me u oči

U partnerskim odnosima gledanje u oči ima istu vrednost, ali sa više naboja i manje jednakosti. Često, često, oni ne mogu da nas pogledaju u oči. To znači da ni sami ne mogu da se suoče sa onim što je na redu, a to je sigurno nešto neprijatno, što treba protresti, razložiti, a možda i razoriti.

Kad zahtevate neki odgovor, a on ne može da vam ga pruži dok mu držite pogled, verovatno je da je istinit odgovor suviše bolan, neprijatan i postiđujući. Možda ćete ga dobiti, ako on gleda iznad vaše glave, pokušavajući da se sabere, ili vam okrene leđa i uzme nešto da radi, dok vi očekujete da sedne i pogleda vas u oči. Šta ćete dobiti insistiranjem? Verovatno samo gnev i otpor. Možda mu je najmrskija povreda iz detinjstva ono kad ga majka uhvati u nekom prestupu, zahteva da je ne laže i još da je gleda u oči. Dete nije u stanju da se odupre majčinom zahtevu, a nije u stanju ni da je gleda u oči, a da se ne slomi kao grančica. I zato deca obično samo plaču, ćute i drže bradu na grudima dok se majke obrušavaju na njih najstrožim zahtevom na svetu gledaj me u oči kad razgovaraš sa mnom. Ova trauma će oživeti u odraslom muškarcu i pretvoriće se pred vama u jogunasto i zastrašeno dete, ako insistirate na gledanju u oči. Međutim, vi samo tražite jednakost, tražite partnera koji će vam svojim pogledom uliti poverenje da prisnost nije nestala iako se upravo događa nešto neprijatno. Budite nežne. Možda nauči.

Svako zaslužuje da ga gledate u oči dok mu saopštavete šta mislite. Možda ne može svako to da podnese, ali gde opstaje linija pogleda i u najžešćoj vatri, opstaju i odnosi dostojni poštovanja, bez obzira na razmirice.

Aleksina Đorđević

Editors choice