Hot topics

7 najpopularnijih modela vereničkog prstenja i burmi u 2020.

#MySkinMyWay: Slavimo lepotu i jedinstvenost tvoje kože! Prijavi se i budi deo našeg beauty advertorijala!

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

1/3

Baš kao i svaka druga metropola, Atina je jedna od najprivlačnijih turističkih destinacija. Bogata istorijom, poznatim spomenicima i mešavinom modernog i tradicionalnog duha, prestonica Grčke pravi je raj za avanturiste koji žele da otkriju samo jedan, mali deo antičke kulture i ove kolevke demokratije. Bilo da u Atinu idete preko neke agencije ili na svoju ruku, boljeg turističkog vodiča od Instagrama sigurno nećete naći. Koja su to mesta koja ne smete propustiti da posetite, gde se jede najbolja hrana i gde je najbolji provod, saznaćete upravo zahvaljujući ovim Instagram profilima.

Sve čari Akropolja

Ako ste u Atini, nikako ne propustite najveću turističku atrakciju ovog grada – fenomenalni Akropolj. Zanimljiva je činjenica da su sve zgrade u Atini niske gradnje, upravo kako bi ovo veličanstveno brdo, baš kao i hramovi na njemu, bili u centru pažnje.

Ništa bez grčke kuhinje

Giros, suvlaki, musaka samo su neka od jela u kojima ćete uživati u Grčkoj. Jedna od taverni koju turisti obožavaju u Atini, zove se Taverna O Kostas, smeštena je u Pangratiju i njen meni je toliko bogat da nećete znati za šta pre da se odlučite i šta pre da probate.

Posetite muzej podno Akropolja

Već smo napomenuli da je Akropolj turistička atrakcija koju nikako ne smete propustiti da vidite u Atini, dok je drugi na listi istoimeni muzej smešten podno Akropolja. Očaraće vas statuama i ukrasima koji su krasili najlepše grčke hramove, ali i zaostavštinama kulture drevne Atine.

Editors choice