Kaiš je jedan od onih muških aksesoara koji će od vas načiniti najmoderniju osobu u prostoriji (da ne kažemo, najvećeg šmekera) ili će odbiti ljude od vas dok se pitaju “Ko je onaj sa belim lakiranim kaišem i odakle je došao?”.

Imajući u vidu koliko je važno da izgledate dobro u kancelariji i nakon posla, imamo za vas smernice kako da izaberete pravi kaiš za sebe.

Dužina

Najbolji savet koji vam možemo dati jeste da izaberete kaiš koji je za ceo broj veći nego broj koji nosite. Tako da, ako imate struk od 82 cm, kupite kaiš koji je bar 34 cm. Imajte na umu da kaiš treba da vam bude taman kod rupica u sredini, a ne na poslednjoj rupi.

howtobuyabeltforindianmen2 1382613865 Izaberite kaiš po svim standardima

Širina

Ne uzimajte ni previše tanak ni previše širok kaiš. Pazite da širina kaiša ne prelazi nekih 5 cm. Kao generalno pravilo, širina kaiša ne treba da bude veća od dužine vašeg palca.

howtobuyabeltforindianmen3 1382595577 Izaberite kaiš po svim standardima

Kopča

Klasične dileme nastaju ovde. Naš odgovor je ovde neutralan, jer kopča zavisi od vaših preferencija, ali reći ćemo vam ovo: konvencionalne kopče su istrajnije i manje su šanse da će vas izdati u trenutku kad su vam najpotrebnije. I molimo vas, klonite se onih veliki kaubojskih, kič, glomaznih “Ed Hardi” kopči.

howtobuyabeltforindianmen3 13826133321 Izaberite kaiš po svim standardima

Boja

Ovde nemate previše izbora. Možete da birate između crne i braon boje. Za praktičniji izbor, opredelite se za kaiš koji ima po jednu boju sa svake strane tako da možete da ga nosite na oba načina: i kao crni i kao braon.

howtobuyabeltforindianmen4 1382613346 Izaberite kaiš po svim standardima

Materijal

Poslednji aspekt kupovine kaiša tiče se materijala. Materijal kaiša zavisi od debljine vašeg novčanika. Tačnije, direktno su proporcionalni. Što deblji novčanik, to bolji kaiš. Naravno, najbolje je opredeliti se za kožu. Imajte u vidu da formalni kaiševi imaju sjajni glanc, dok su kaiševi za opuštenije varijante uglavnom mat.

howtobuyabeltforindianmen5 1382613357 Izaberite kaiš po svim standardima


Una Hadži – Nikolić

Comments