Istine su jednostavne, a svakako menjaju život na bolje. Međutim, usuditi se i praktikovati jednostavne istine uopšte nije lako. Prvo treba da prihvatite izazov, a zatim da vežbate svoje akcije i reakcije. Ako već stremite promeni, ovo će vam biti dragoceno i beskrajno zanimljivo. Ako se plašite, možda ćete bolje sagledati svoje strahove, koji vas sputavaju da budete zadovoljni i opušteni.

Budite iskreni prema sebi

Ako ste ogrezli u samozavaravanju, ovo će biti teško, ali tako lekovito! Istina oslobađa, koliko god neprijatna bila. Potrebno vam je da znate na čemu ste sami sa sobom, da biste išta mogli da promenite. Jer, radićete sa onim materijalom koji imate, a to nisu ubeđenja o lažnoj sposobnosti ili nesposobnosti, nego prosta istina o tome gde ste pod suncem, u ovom trenutku, šta činite i ne činite i zašto i kako se sa tim osećate.

Suočite se sa bolom

Nikome nije uspelo da ne oseća i ne doživljava bol, samo zato što uporno beži od njega. Netelesni bolovi su isto tako oštri i upozoravajući, kao i telesni, a ako ih ignorišemo, potiskujemo i anesteziramo, oni nas i dalje oštećuju, delujući na nesvesnom nivou. Naravno, telesni i netelesni bolovi su povezani i ukazuju vam na uzrok, koji treba da otkrijete i sagledate.

Otkrijte šta vas sputava

Nešto vam ne da da se pokrenete, ograničava vas, vuče unazad. Da li su to strahovi? Prošlost, koja vas zarobljava osećanjem krivice? Nedostatak motiva i skeptičnost prema bilo kakvom uspehu? Sve to zajedno, najverovatnije. Ima ovde mnogo posla.

Ukinite sve što vas ometa

Stvari koje ometaju vaše namere i akcije, obične su i dnevne, ali one vas ometaju samo zato što to dozvoljavate. Ako uvek zvoni telefon, recimo, kad vi hoćete da se odmorite, isključite telefon. I fiksni. Ništa strašno se neće desiti zato što niste dostupni dva sata, a odmorićete se – samo što više nećete imati izgovor da gunđate kako vama prosto nije dozvoljeno da se opustite.

izazovi 2 Izazovi koji će vam PROMENITI život

Verujte sebi

To znači da treba da se oslonite na sebe i pratite svoj osećaj. Nemojte preduzimati nerealne akcije koje prevazilaze vaše kapacitete, nego vežbajte oslanjanje na sebe korak po korak.

Pronađite ono što vam hrani dušu

Možda uživate u muzici, čitanju ili u nečemu što ste lično u stanju da napravite – kako god, pronađite neki kreativan sadržaj koji ćete konzumirati ili praktikovati dnevno, samo zato što u tome uživate.

Prestanite da bežite

Ako bežite od problema, otkrićete da trčite ukrug – ako ste odradili ono sa iskrenošću prema sebi iz prve tačke. Stanite i vidite šta možete da preduzmete.

Fokusirajte se u sadašnjosti

To je velika veština, čisti zen. Uspevaće vam na trenutke, ali to je odlično! Svaki put kad svesno iskusite moć sadašnjeg trenutka, lakše ćete se fokusirati sledeći put, jer ćete znati šta da tražite.

Comments