Prethodni deo teksta pročitajte OVDE.

Pored brojnih oprečnih poruka koje vam šalju oni koji vas ohrabruju da ostvarite sebe i oni koji vas kritikuju, jer ne ostvarujete sebe na očekivan način, vaš zadatak je da se izborite i sa sopstvenim osećanjima i uvidima u to šta zapravo znači biti savremena žena. Ako pokušavate da se oslobodite klišea, nećete naći sebe ni u tradicionalnom ograničavajućem ženskom modelu, ni u savremenom, koji vam nameće da morate da budete sve i da možete sve. Ako samo nastojite da budete to što jeste, to što ste žena nije ni jedino, ni sve što jeste, ali jeste ono što treba da prihvatite i realizujete na način koji vas ispunjava. Uz sve izazove savremenog života žene, za koje vas niko nije pripremio.

Izazovi života savremene žene za koje vas niko nije pripremio Izazovi života savremene žene za koje vas niko nije pripremio (2. deo)

Zameraće vam da ste previše emotivni

Podrazumevajući pri tom da niste logični i racionalni, zato što reagujete emotivno. U ovoj prozivci čujni su odjeci dijagnoze “ženska histerija” koja je nekada bila barem toliko česta i uobičajena kao što je danas anksioznost i depresija. Na neki način, vi imate pravo na preteranu emotivnost, ako pristanete da ne polažete pravo na razum. Ali muškarce niko ne proziva za preteranu emotivnost kada je oni iskazuju kroz bes, ljutnju, impulsivne postupke i ishitrene odluke. Ne obraćajte pažnju na licemerne ostatke patrijarhalnog sveta u raspadanju. Pronađite balans, a kad ga izgubite, pronađite ga opet.

Comments