Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

sarahjessicaparker1 Izlazak sa Carrie BradshawČari serije ”Seks i grad” prvi put sam upoznao kao klinac. Nisam kapirao reference, značaj pojedinačnog trendseterizma četiri njujorške pojedinke na razbijanje tabua, i kapiranje šire slike u pogledu načina života kod ostatka ženske populacije, koja je sedela kraj televizora i upijala savremenu filozofiju, na globalnom nivou. Jedino čega se sećam je da sam uvek sam držao daljinski u ruci i menjao program kad nalete eksplicitne scene, a moji baš tad odluče da ulete u sobu.
Šta raditi kada se Carrie Bradshaw sa malog ekrana translira u 160 centimetara od krvi i mesa, stavova, i emocija? Kada se pojavi pred vama sa Louis Vuitton torbom, doterana do besvesti? O čemu pričati, kako se ponašati, kako je muvati? Na koje fore Carrie 21.veka padaju? Šta ih pokreće?
Ovaj put nema režisera iza kamere da uklope da sudbina u trideset minuta epizode ima savršeni tajming. Da ne lupite glupost veličine meteora i u njenim očima propadnete dvadeset spratova niže, skapirate da lift ne radi, i penjanje stepenicama jovo nanovo, je jedina opcija. Pred vama stoji alhemija neuobičajenih ponašanja, prožeta infuzijom načitanosti za koju su antičke bibilioteke mačji kašalj, tvrdoglavost je premisa a istančani stavovi konkluzija. I sad sve to obavijete mašnicom stila i ženstvenosti. Jasno je da vam je potrebno malo više od dobre žvake i šmekerskog stava.

Improvizacija je ključaonica, elokvencija ključ, a razgovor spona između ta dva. Žene kategorije ”Carrie” ne bi se dvoumile između porcije reči i najboljeg serviranog kavijara. Afrodizijak je u raznovrsnosti, posutom izgrađenim stavovima. Dobro servirana inteligencija je put do rušenja svih barijera i kineskih zidova koje je dotična izgradila oko svoje ličnosti i svojih emocija. Ona je konopac koji vam pomaže da preskočite te iste zidove, ali se opet popeti morate sami. Inteligencija je X na mapi zakopanih blaga. Zajebite vaša nova kola, dobar posao i debeo novčanik i pričajte joj čega ste se plašili kao mali, kojoj knjizi ste ogulili korice od intenziteta čitanja, koje mesto u gradu je samo vaše i što. Keri sebe poistovećuje sa Lolitom savremenog doba, i uglavnom je u pravu. Očekujte fuziju retra, ruralnog i urbanog. Ne morate biti “zverka” ali znajte gde idete u životu. Ambicija je afrodizijak, jaka ličnost medij prenošenja iste.

Emotivna krhkost čini da se žene tipa “Carrie” često, brzo i lako transliraju iz umiljatog,  raspričanog i otvorenog doktora džekila, u ćutljivog mister hajda. Na malopređašnje zidine oko sebe one pridodaju strelce, užarenu lavu, i sve ostale prepreke koje put od tačke A do tačke B čine mnogo težim nego što ste zamišljali. Kada se zaključaju emocije, kada je pandorina kutija samo eufemizam, emotivna stabilnost i povezanost ih radi kao injekcija adrenalina. Instant reakcija. Zagarantovan uspeh.

Žena tipa Carrie, nalik je ruži Malog Princa. Potrebno joj je dosta zalivanja i pelcerovanja. Zato, nemojte je pripitomljavati ako je blejanje u vrtu za vas hobi. Posvetite se i shvatite da je u skidanju slojeva čar. Da u ovoj igri trud biva nagrađen i da će život posle  “Carrie” uvek biti bolji nego pre njih.


Miljan Savić je proždirač romana, zavisnik od kokakole, sarkazma, kuckanja po tastaturi, elokvencije i Twitter-a.

Editors choice