Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Šta oni koji ispunjavaju život zelenom bojom rade bolje od ostalih?

Zašto je serija Sluškinjina priča toliko relevantna danas i kako pomaže ženama da se (iz)bore za svoja prava

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Iznenađenje: Efekti zelenog čaja na lepotu

Iznenađenje: Efekti zelenog čaja na lepotu

U svojoj potrazi za rešenjem koje će  „brzo i efikasno“ da poništi efekte višegodišnjeg konzumiranja brze hrane, gaziranih pića, kanti kafe, ultra burnih noći, naišla sam na podatke o zapanjujućim efektima zelenog čaja.

Zeleni čaj je jedan od najprihvatljivijih proizvoda širom sveta: kroz sve kulture i vekove, više od 2000 godina stara knjiga medicine iz drevne Kine i Japana ga naziva „zeleni žad“.

Evo i naučnih podataka za nepoverljive: specifični aktivni sastojci (epigalokatehini EGCG) reaktiviraju ćelije kože koje koje odumiru zbog loših životnih navika, izlaganja suncu i zagađenja sredine. Plus, ekstrakt zelenog čaja sadrži najmoćnije antioksidantne supstance poznate nauci: oligomerne proantocijanidine. Ovi antioksidansi štite kožu od preranog starenja borbom protiv slobodnih radikala i regeneracijom već oštećenih ćelija. I to nije sve: supstance ekstrakta zelenog čaja sprečavaju razgradnju kolagena i elastina, koji su od suštinskog značaja za zategnutost i elastičnost kože.

Posle ovih otkrića, trebalo je naći način da se jednostavno svakodnevo unesu u organizam ekstrakt zelenog čaja, ali i sve ostalo neophodno: vitamini,  minerali, koenzim Q10, omega-3, omega-6 masne kiseline.

 

Težak zadatak za nekoga ko zaista zna da treba početi sa zdravim životom (pravilna redovna ishrana, kontinuiran san, smanjenje stresa), i definitivno će jednom osvanuti i taj „ponedeljak“, kada će se to i desiti. A do tada, tražim specijalnu naučnu pomoć.

Nemački proizvod, Merz Spezial kapsule za kožu, su jedinstveni proizvod koji sadrži sve ove sastojke a proizvođač Merz Pharma kao farmaceutska kompanija, garantuje efekte.

Merz kapsule Iznenađenje: Efekti zelenog čaja na lepotu

Editors choice