Morate voleti makeup industriju. Kad god pomislimo da smo videli sve i da je svaki trend već potrošen, pojave se neke nove tehnike, ili neki novi proizvodi – koji nas potpuno zalude i učine da se zapitamo kako smo do sada živeli život bez njih. Svoje stare makeup lookove, za koje smo mislili da su sjajni, prestajemo da volimo i ponekad ih se i nerado sećamo, i nije nam jasno kako je uopšte “to tada nama bilo lepo”. U suštini, svaki proizvod koji koristimo prilikom šminkanja može se koristiti i naneti na više različitih načina, iako nas lako ponese taj jedan popularan, i učini da potpuno zaboravimo na druge opcije. U ovoj godini, rumenilo je proizvod na koji je usmerena sva pažnja, a ako ste do sada mislili da je rumenilo samo sporedni akter, vreme je da shvatite da je postalo glavni. Rumenilo može uticati na celokupni izgled našeg lica, ono nam daje svežinu i naglašava njegov oblik, a evo nekoliko trendy načina na koje možete nositi rumenilo u ovoj godini.

Rumenilo preko celog lica – da, dobro ste nas čuli

Ovo je možda najneobičniji trend koji smo se usudili da probamo ovog proleća, uz konstantnu misao u glavi koja glasi “veruj procesu, biće sve okej”. I znate šta? Bilo je i više nego okej! Iako u prvom trenutku stavljanja karmina preko celog lica, obraza, nosa i čela, njegovo blendiranje deluje potpuno bizarno, verujte nam – kasnije se isplati. Preko nanesenog rumenila nastavite da se šminkate kao što biste to uradili i inače, nanesite korektor, konturišite lice i preko svega stavite puder. Na kraju ćete izgledati veoma prirodno, rumeno i sveže, i sigurni smo da ćete se i sami iznenaditi!

Rumenilo na jagodicama za efekat zatezanja

Kod nanošenja rumenila takođe je važno da obratite pažnju na to gde ga nanosite, jer pozicija rumenila zapravo utiče na formu vašeg lica. Na primer, ako želite da postignete trenutno popularan facelift efekat, ključno je da rumenilo nanesete direktno iznad jagodica, visoko, i čak ga povučete ka očima i ivicama lica. Rumenilo koje ide blago nagore i prati korektor koji će takođe ići u istom smeru – učiniće da vaše lice izgleda izduženije i vizuelno zategnuto.

Comments