5 činjenica koje treba da znaš o TISSUE MASKAMA – najnovijem hit proizvodu u BEAUTY svetu!

Otkrivamo: Kako da se UVEK osećaš kao boginja?

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

#BFFOREO: 5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta (Pobednički ADVERTORIJAL)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

1/2

Kad neko od partnera prestane na nešto da se žali, ne zato što mu više ne smeta, nego zato što jednostavno nema smisla, jer ni prethodnih sto puta njegove žalbe nisu uvažene, to pre znači da je “digao ruke” nego da je prihvatio stanje stvari. Par nastavi da bude zajedno, iako se jedan od njih zatvorio na mestu gde je ranjiv i na taj način odsekao vitalni protok komunikacije, kao i mogućnost da se ono što mu je važno nekako razreši, uzme u obzir, pronađe kompromis.

Da se ne bi našla u toj situaciji, vodi računa o “crvenim zastavicama” svog i partnerovog nezadovoljstva i nikad ih ne zanemaruj. Ovo su neki od čestih uzroka razdora u vezama, koje su parovi skloni da ignorišu, na štetu svog odnosa.

Nezadovoljstvo u seksu

Čest uzrok nesuglasica je seksualno nezadovoljstvo koje se nagomilava, jer jedan partner ne prihvata prigovore i primedbe onog drugog.

Ako partner na postavljeni problem reaguje kratkoročnim trudom da ga ispravi, ili češće, traži izgovore, odbacuje ga ili smatra manje važnim, to može da povredi onog ko iznosi zahtev i natera ga da se pouvče. Odbijanje da se ozbiljno uzme u obzir i razume ono što partner doživljava intimno i što je imao hrabrosti da iznese kao problem, narušiće mu samopouzdanje, duboko će povrediti njegova osećanja (jer će se osetiti odbačeno, odbijeno, neprihvatljivo) i produbiće problem toliko da ga više neće biti moguće rešiti. Ukoliko se jedan od partnera žali da nema dovoljno seksa, odbijanje da se napravi kompromis nagomilaće njegov naboj i rezultirati njegovim osećanjem odbačenosti zbog koga će seks verovatno sasvim zamreti, a posle nekog vremena nezadovoljni partner će potražiti zadovoljenje van veze. Ukoliko je problem u dostizanju zadovoljstva i u tome što partner nema volje da se potrudi, niti da čuje i primeni uputstva koja mu se daju, seksualna frustracija će zatrovati odnos na svim nivoima i verovatno će imati iste posledice – udaljavanje, izbegavanje seksa, prevaru…

Editors choice