Pobednici filmskog projekta ”J factory – film za 60 sekundi” u Srbiji, pod pokroviteljstvom Jameson irskog viskija i kompanije Pernod Ricard Srbija, proglašeni su juče u prestoničkom klubu „Inbox”. Članovi žirija Anica Dobra i Gordan Kičić odabrali  su film ”Pulp Fiction” autora Dragomira Lekića za najbolju obradu stranog filma, koji će nas predstavljati na čuvenom filmskom festivalu ”Jameson Empire Awards”. U kategoriji obrade domaćeg filma titulu najboljeg je poneo film Aljoše Dakića „Nacionalna klasa“, koji je nagrađen Go Pro kamerom.

jameson 2014 J factory   film za 60 sekundi

Festival Jameson Empire Awards

“Veliko mi je zadovoljstvo što sam i ove godine imao čast da budem deo žirija ovog sjajnog filmskog takmičenja. Pristiglo je puno zanimljivih filmova, ali smo se Anica i ja jednoglasno dogovorili oko pobednika u obe kategorije. Veoma mi je drago što Jameson viski na ovaj način stimuliše kreativnost mladih da se bave filmom, i nadam se da će mnoge druge kompanije i  brendovi krenuti njihovim stopama.” – izjavio je glumac Gordan Kičić.

jameson anica i gordan J factory   film za 60 sekundi

Gordan Kičić i Anica Dobra

Filmski projekat “J Factory – Film za 60 sekundi” je svojim učesnicima pružio šansu da budu režiseri jednominutnog rimejka svog omiljenog kultnog filma i postanu deo prestižnog filmskog festivala „Jameson Empire Awards“u Londonu! Učesnici su imali zadatak da snime svoju autorsku verziju kultnog filma ili scene iz filma po sopstvenom izboru u trajanju od 60 sekundi, a filmovi finalista iz svake kategorije su predstavljeni na finalnoj takmičarskoj večeri.

bojana ordinacev J factory   film za 60 sekundi

Bojana Ordinačev

Kao i prethodnih godina, treći po redu „J Factory – Film za 60 sekundi” izazvao je veliko interesovanje publike, a u prilog tome govore podaci prema kojima zvanična Jameson Fejsbuk stranica ima čak 60.000 fanova.

Dejan Jelaca glumac J factory   film za 60 sekundi

Glumac Dejan Jelača

Učesnici su mogli da snime obrade domaćih i stranih kultnih filmova, ali su isključivo strani filmovi ulazili u konkurenciju za glavnu nagradu – odlazak u London na Jameson Empire Awards filmski festival u martu ove godine. Nagrada za najbolju obradu domaćeg filma bila je profesionalna kamera, dok su za drugo i treće mesto u obe kategorije obezbeđeni vredni Jameson poklon paketi.

Milos Nadazdin J factory   film za 60 sekundi

Miloš Nadaždin

“Od ovog takmičenja sam očekivala zabavu, inspiraciju i dobre ideje. Dobila sam sve to uz zadovoljstvo da u našim krajevima postoje ljudi koji su kreativni, svoji i talentovani. I upravo su te osobine izdvojile pobednika. Drago mi je da je Jameson viski prepoznao potencijal naših mladih umetnika i nadam se da će ovaj festival nastaviti da postoji i narednih godina i da na taj način podstiče individualizam.” – izjavila je članica žirija, glumica Anica Dobra.

ivan bekjarev J factory   film za 60 sekundi

Ivan Bekjarev

Kroz projekat ”J factory – film za 60 sekundi” viski Jameson ukazao je veliku podršku filmskoj umetnosti, donevši jedno prestižno svetsko takmičenje u Beograd. Svi umetnici, amateri i profesionalci u ovoj oblasti, dobili su priliku da postanu jedni od najboljih reditelja i stanu rame uz rame sa svetskim zvezdama. Jedino što je bilo potrebno je da svoju kreativnost i ljubav prema sedmoj umetnosti podele sa drugima!

A sada pogledajte pobednički film.


Lenka Gatić

Comments