Modne kombinacije zbog kojih ćeš poželeti da jesen traje tokom cele godine!

WANNABE DIGITAL AWARDS 2018: Počelo glasanje publike za izbor najboljih influensera!

5 stvari koje sam naučila tokom studiranja, a nemaju veze sa fakultetom

16 malih boostera samopouzdanja za dane kada nisi sva svoja

4 stvari koje treba da uradiš za svoju kožu kada imaš 35+

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

Ove patike nose apsolutno sve trendseterke!

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

#WokeUpLikeThis: Kako da tvoja koža BLISTA ceo dan! (Beauty advertorial)

Znamo, menstruacija nije zabavna, ali evo kako da olakšaš sebi “one dane”!

Bezuslovna ljubav ili mučna, opsesivno-kompulzivna osvajačka igra? Očajnički napor i potrebu za vezivanjem partnera nevidljivim lancima psiholozi definišu kao fenomen posesivnosti. Posesivnost u ljubavi? Čekajte, pa sladak je period u vezi kada ne želite da se odvojite od voljene osobe, kada želite što više vremena provesti sa njom, kada je želite jednostavno samo za sebe. Kada takvo ponašanje prelazi u patologiju?

Opsesivna ljubav podrazumeva očajničku čežnju za voljenom osobom koja se doživljava kao specijalna, misteriozna, a posebno neuhvatljiva. Osobi koja je opsednuta svojim partnerom ostaje malo prostora za druge težnje i interesovanja jer preveliku količinu energije ulaže u razmišljanje o načinima kako da voljenu osobu što više veže za sebe. Bitne komponente ovakve vrste ljubavi jesu osećanje uzbuđenja, drame, strahovanje, napetost, misterije i ushićenost. Ovako stručnjaci definišu naše jako osećanje “neobuzdane ljubavi”, za koje često nismo ni svesni da nas svakog trenutka može gurnuti sa strmoglave litice ljubavi u provaliju posesivno-zavisnog ponašanja.

537575 386957521355338 100001232800703 1185419 553291919 n large Ja radim to isključivo iz ljubavi!

Krenuo si negde?

Kažu da je zaljubljenost slepa, pa od svog tog naleta adrenalina i veselih hormončića ne možeš sagledati realnu sliku stvarnosti. Ja ipak ignorišem naučno dokazane hemijske procese odgovorne za to lepo osećanje i verujem u neopipljivu magiju, višu silu, trenutak i pogled. Nemojte se buditi iz tog začaranog kruga lebdećih leptirića u stomaku, ali se čvrsto držite za čvrstu podlogu kako vas ne bi odvukli na tanko tle posesivne ljubomore.

Konstantno okretanje njegovog broja telefona, slanje SMS-ova, drugarice-špijuni koje javljaju njegovu mapu kretanja, proveravanje, nepoverenje, paranoja, verovanje u teorije zavere, serviranje ljubomornih scena, osećanje nemoći – neki su od “simptoma” posesivnog ponašanja u vezi. Iako ćete imati osećaj da svakim svojim postupkom partnera sve jače vezujete za sebe, on će pobeći glavom bez obzira dok ste trepnuli. “Radim to zato što te volim!” Ne, radim to zato što sam nesigurna u sebe. Kada to raščistite sa sobom, otvorićete put najiskrenijoj i oslobađajućoj, božanskoj ljubavi.

Inspiraciju za tekst smo pronašli na sajtu Psihološki kutak.


Tamara Ognjanović, pronicljivi idealista u večnom sukobu sa razumom, jer njenim strastvenim duhom gospodare emocije. Zaljubljenik u muziku i ritam, prezire patetiku, fine muškarce i surove racionaliste. Nikada se neće odreći tri stvari u životu: svoje plave kose, ljubavi prema Britney Spears i najjačeg sedativa – serije “Prijatelji”.

Editors choice