Cvetni print i jarke boje, uz neizbežnu crnu, mnogo detalja i bogati aksesoari samo su deo kolekcije visoke mode Đorđa Armanija (Giorgio Armani) za sezonu jesen/zima 2011/2012. godine. Inspiraciju je proslavljeni italijanski kreator potražio u Japanu, te je svojim minimalističkim elementima pridodao prepoznatljive elemente japanske kulture, poput cveća i lepeza, stvorivši zavodljivu i romantičnu kolekciju. Origami ukrasi na kosi su apsolutni hit kolekcije izrađene od svile, pliša, šljokica i kože.

Večernje haljine su duge i elegantne, ističući figuru i gola ramena. Dnevne čine midi suknje i pantalone dužine 7/8, upotpunjene izrazito tankim kaiševima ili sjajnim, širokim korset pojasevima. Tašne su manje, sa floralnim printom, koji se slaže i sa cipelama, ali i sa nakitom, najpre prstenjem. Sakoi imaju blago naglašena ramena, a cela kolekcija slavi žensku figuru uskim i ženstvenim krojevima.

170 Japan i minimalizam: Giorgio Armani Privé jesen/zima 2011/12.

Kimono na minimalistički način Đorđa Armanija

248 Japan i minimalizam: Giorgio Armani Privé jesen/zima 2011/12.

Seksi haljine za veče otkrivaju ramena i vrat

347 Japan i minimalizam: Giorgio Armani Privé jesen/zima 2011/12.

Od glave do pete, cveće je u modi

443 Japan i minimalizam: Giorgio Armani Privé jesen/zima 2011/12.

Male tašne se nose u ruci

545 Japan i minimalizam: Giorgio Armani Privé jesen/zima 2011/12.

Suknje do članaka imaju diskretan izrez

637 Japan i minimalizam: Giorgio Armani Privé jesen/zima 2011/12.

Dnevne kombinacije sakoa i pantalona sa naglaskom na ramena i struk

732 Japan i minimalizam: Giorgio Armani Privé jesen/zima 2011/12.

Floralni print je ispraćen crnim detaljima


Milica Jarić je na papiru diplomirani ekonomista, a u stvarnosti zaljubljenik u modu, filmove Vudi Alena i poeziju Majakovskog. Ponaša se u skladu sa svojim godinama samo kada je neophodno, obožava svog psa, crnu kafu, najviše para troši na haljine, a kada bi mogla, obojila bi ceo svet u nijanse plave. “A girl should be two things: classy and fabulous.” (Coco Chanel)

Comments