U četvrtak, 30.10. sa početkom u 18 časova u “Doncafe”-u u TC Ušće, II sprat, biće održana konferencija za novinare i javni čas salse, na kome će učestovati i brojne poznate ličnosti, povodom najave predstojećeg Festivala kubanske muzike i plesa Havana en Belgrado, koji se održava od 6-9.11.2014. u DK Majdan (Kozjačka 5) i SKC-u.

Festival kubanske muzike i igre Havana en Belgrado 1 Javni čas salse u Ušću
Ušće je mesto koje svojim posetiocima uvek nudi više, pored odličnog šopinga, uvek je tu i dobra zabava. Četvrti put na jednom mestu, u četiri dana trajanja Festivala, svoje mesto će pronaći ljubitelji latinskih plesova, muzike i kulture Kube. Ovo je prilika kada ljudi iz celog sveta dođu u Beograd i našu prestonicu učine kosmpolitskim gradom. Ljubitelji kubanske muzike na jednom mestu, uživaju govoreći isključivo jednim jezikom – govorom tela izraženim kroz ples. Čak iako ne znate ništa o salsi, plešite, probajte, jer ovo je prilika da oslobodite i upoznate sebe, ali i mnogo novih ljudi.

Festival kubanske muzike i igre Havana en Belgrado 3 Javni čas salse u Ušću
Projekat Festivala kubanske muzike i plesa nastao je angažovanjem instruktorskog tima škole salse HAVANA BELGRADO, koji od 2007. godine predstavlja jednu od najznačajnijih organizacija u Srbiji i regionu kada je reč o promociji kubanske i latino muzike i plesova. Havana en Belgrado je festival koji svojim sadržajem okuplja zaljubljenike u ples, muziku i kulturu Kube i Latinske Amerike, kojih u Beogradu ima sve više. Po konceptu prevazilazi događaje koji su se prethodnih godina organizovali na području Beograda, Novog Sada, Rovinja itd., ali sadržajem izlazi iz striktnih okvira kojih su se njegovi prethodnici držali.
Plesni program festivala čine intenzivne radionice latino plesova, u trajanju dva festivalska dana, u nekoliko plesnih sala. Instruktori sa velikim iskustvom i renomeom u svetu plesa, iz više zemalja, edukovaće polaznike i učesnike plesnog programa festivala Havana en Belgrado.
Ekskluzivno, ove godine na našem Festivalu gostuje Latin Jazz Band – Pupy Y Los Que Son Son, koji je 2008. godine održao koncert u Novom Sadu na Miletićevom Trgu, i to je ujedno najposećeniji koncert kubanske muzike u Srbiji.
Tokom četiri dana trajanja Festivala, biće organizovane žurke na kojima će se za puštanje muzike pobrinuti DJ El Gato Volador i DJ Leobel Abreu. Sponzori festivala: Doncafe, Tiruriru torte, Hotel Park, DKC Majdan, Fondacija “Umetnost.Sloboda.Snaga”, Sound Ray d.o.o, Medijski sponzori festivala: Studio B, RTS, Story, Lisa, Informer, Radio 202, Prvi Radio, Radio Antena, Radio Naxi, www.wannabemagazine.com, www.mjuznews.com

Comments