Jedna od vodećih portugalskih diva fado muzike, Kristina Branko, nastupaće u sklopu koncertnog serijala Musicology Barcaffè Sessions, 25. i 26. oktobra u prostoru Novi Bitefartcafe, na adresi Mitropolita Petra 8.

Kristina Branko je kao tinejdžerka slušala Bilija Holideja, Dženis Džoplin, Džoni Mičel, pre nego što je od dede za 18. rođendan dobila album kraljice fada Amalije Rodriges, zbog čije muzike se zaljubila u fado.

kristina 2 Jedna od najtraženijih portugalskih diva stiže u Beograd

Ova portugalska diva ipak izlazi iz okvira klasičnog fada, nudeći interesantnu mešavinu osnovnog muzičkog opredeljnja, sa argentinskim tangom, francuskom šansonom, kubanskim bolerom i džez baladama. Kristina unosi inovaciju u jake, konzervativne i tradicionalne korene portugalske muzike. Ona uvek predstavlja impresivan izbor klasika i vanvremenskih pesnika, okružena velikim kompozitorima i muzičarima, sa fascinantnim prenošenjem emocije i energije tokom živog izvođenja. Tokom karijere izdala je više od deset albuma i održala stotine koncerata širom sveta, za koje kažu da su istinski sinonim za uživanje, stil i lepotu. Pojava i rad Kristine Branko zavrednuju posebnu pažnju kao fenomen fado scene, koji se graniči sa prefinjenošću, tradicijom i inovacijom.

kristina 3 Jedna od najtraženijih portugalskih diva stiže u Beograd

I ovaj koncert, kao i sve ostale, ispratiće i ulepšaće ukusom i mirisom savršenog espresa generalni sponzor i partner Barcaffè. Posetioci će još jednom uživati u jedinstvenom spoju umetnosti muzike i kafe. Fado muzika osvaja svojim bogatstvom i punoćom melodije, koja nas vodi u specifičan način uživanja i opuštanja. Uz prefinjeno raspoloženje i ukus savršenog espresa koji odlično pristaje ovoj melodiji, uživanje u ovom spoju biće zagarantovano. Održavanju ovog koncerta je dodatno pomogla kompanija Manpower Group.

Nakon dva koncerta Brand New Heavies i Kristine Branko, u sklopu Musicology Barcaffé Sessions će se predstaviti Hose Džejms, Hindi Zahra, Gregori Porter i Mešel Ndegeoceljo.

Karte za sve koncerte su u prodaji na svim prodajnim mestima eventim i ddtickets, kao i online.

kristina Jedna od najtraženijih portugalskih diva stiže u Beograd
Comments