Građa u obliku peščanog sata

Vaši kukovi i ramena su u istoj ravni i imate savršeni, uzak struk.

Vaš struk jeste savršen, ali bi trebalo da izbalansirate gornji i donji deo tela, pa tako nemojte nositi previše usku garderobu. Gornji delovi neka budu dužine do kukova, a kada je reč o haljinama, neka budu dužine do kolena. Upadljivi rukavi i dezeni i široka, “baggy” garderoba ne bi trebalo da se nađe u vašem ormaru.

Kada je reč o pantalonama, “baggy” pantalone su dozvoljene, kao i one sa plitkim strukom i vertikalnim prugama. Nosite i suknje ispod kolena koje su slojevite, polukružne ili “pencil” sa visokim strukom. Horizontalne pruge, upadljivi detalji i džepovi kao i pripijene pantalone su za izbegavanje.

Osim “oblijih” štikli, možete nositi i baletanke sa oblim vrhom.

moda 31 Jednostavni načini da odećom sakriješ SVE nedostatke

Građa u obliku kvadrata

I kukovi i ramena i struk su u istoj ravni; takozvana dečačka građa.

Jarke boje, zanimljivi printovi, tunike i duge, asimetrične majice sa “V” izrezom su odličan izbor za vas. Osim toga, gornji delovi vaše garderobe mogu biti ukrašeni upadljivim džepovima, dugmićima i sličnim detaljima. Istaknite struk debljim kaiševima i haljinama koje su sečene u struku. Izbegavajte tanke kaiševe, horizontalne pruge i sasvim pripijenu garderobu.

Kada je reč o garderobi “za dole”, birajte široke pantalone, zvonarice, okrugle, poluokrugle ili “pencil” suknje, a mogu biti šarene, sa efektnim detaljima i dodacima poput džepova, rajsferšlusa i sl. Nemojte nositi pripijene pantalone, nemojte uvlačiti majice u pantalone i nemojte birati one modele koji su tačno na liniji struka.

Deblje štikle i kratke čizmice su odličan izbor, kao i jednostavne salonke.

Pročitajte još i ovo:

Najbolji načini da nosite pruge svaki dan (GALERIJA)

Šta stil oblačenja govori o tebi?

Kombinacije inspirisane Diznijevim princezama koje i sama možeš “iskopirati”

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu

Izvori fotografija: www.glamradar.com, www.vogue.com

Comments