Jedan od najvećih izazova koji prati sve one koji uređuju svoj dom, a nisu te sreće da ne moraju razmišljati o kvadratima koje imaju na raspolaganju jeste upravo taj – kako mali prostor učiniti lepim i  funkcionalnim. Ako ste trenutno u fazi uređenja doma, ovi saveti su definitivno za vas!

Koristite svetle boje

U poslednjih nekoliko godina, bela boja je postala trend. Sigurno ste na portalima i društvenim mrežama viđali sve te savršeno uređene domove u kojima bela boja dominira. To i nije tako čudno! Bela boja prija oku, odaje utisak čistoće i mira i savršeno se uklapa sa svim drugim bojama. Komadi nameštaja u ovoj boji savršeno se slažu sa drvenim motivima, bilo da je to TV komoda ili zidna obloga. Osim što je moderna i efektna, bela boja će svaku prostoriju učiniti vizuelno većom. A to nam i jeste cilj, zar ne?

Ogledala

Osim što nam pružaju mogućnost da se u svakom trenutku divimo svojoj novoj frizuri ili outfitu, ogledala čine prostorije svetlijim. Postavite ih naspram prozora i na taj način će se svetlo odbijati, a vaša dnevna soba odisaće toplinom o kojoj ste do sada mogli samo da sanjate.

Zavese

Na tržištu ima mnogo različitih vrsti zavesa i veoma je teško izabrati one koje će biti savršene za naš dom. Zato smo mi tu da ti pomognemo! Za uređenje svoje male dnevne sobe koristite zavese do poda. One naglašavaju visinu prostorije i na taj način je čine većom.

Nameštaj manjih dimenzija

Ukoliko u svoju malu dnevnu sobu ubacite veliku ugaonu garnituru, iskoristićete najveći deo svog raspoloživog prostora i više nećete imati mogućnosti za eksperimentisanje. Kada krenete u kupovinu nameštaja, sa sobom ponesite mnogo strpljenja i metar za merenje. Prvo premerite svoju dnevnu sobu, a zatim i prostor koji bi bio idealan za sofu. Nakon toga će vam izbor biti znatno olakšan.

Comments