Do kraja septembra očekuju nas još dva astrološki važna događaja – jesenja ravnodnevica, solarni događaj koji obeležava kraj leta i početak sezone Vage, i nastupa 23. septembra. Drugi je žetveni pun Mesec, koji će uzdići 29. septembra.

Jesenja ravnodnevica predstavlja ravnotežu između svetlosti i tame, poručujući nam da taj balans ugradimo u svoj svakodnevni život, što za svaki horoskopski znak znači nešto drugačije.

Šta jesenja ravnodnevica donosi svakom horoskopskom znaku

Ovan

Jesenja ravnodnevica vam možda neće prijati, jer ste skloni ekstremima, a ne ravnoteži. Međutim, cela sezona Vage (od 23. septembra do 22. oktobra) tiče se pronalaženja balansa. Pokušajte da kombinujete aktivnost i smirenost u istoj razmeri – ako ste imali dva, tri „ludačka“ dana, obezbedite da sledeća dva, tri dana budu mirna, sa što manje aktivnosti. Vaga se na zodijačkom krugu nalazi tačno preko puta Ovna, zbog čega bi trebalo da se dobro dopunjavaju – a vama je svakako potrebna smirenost i stabilnost.

Bik

Vašoj duši prija ovo uravnoteženo i elegantno doba godine, jer cenite mir i ravnotežu. Jesenja ravnodnevica vas ipak poziva da izađete iz svoje zone komfora i pripremite se za nova i nekonvencionalna iskustva, koja će vam uskoro biti na tanjiru, podržana energijom predstojećeg punog Meseca. Napravite svoje planove da biste imali neki okvir – stvari će se svakako događati spontano, ali potreban vam je osećaj da imate kontrolu.

Blizanci

Približavanje jeseni vam može doneti osećaj melanholije i usamljenosti, koji mrzite. Sva razumna ravnoteža jesenje ravnodnevice, većini Blizanaca je jednostavno dosadna. Pronađite ono što vaše unutrašnje dete voli i što taj razigrani deo vašeg bića povezuje sa jesenjom atmosferom (makar to bilo i gaženje barica). Ono što je uzbudljivo jeste severno svetlo koje se javlja u vreme narednog punog Meseca – ovu pojavu možete pratiti na internetu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mao.ge (@mao.ge)

Rak

Jesenja ravnodnevica je solarni fenomen koji označava savršenu ravnotežu dnevne svetlosti i tame, što na Rakove možda neće tako snažno uticati, jer su lunarna bića pod uticajem Meseca. Veća je verovatnoća da ćete osetiti snažan uticaj punog Meseca, i nekoliko dana pre nego što nastupi 29. septembra. Emocionalni Rakovi mogu pronaći utehu u svojim omiljenim mirisima, bojama, filmovima i, naravno, u zagrljaju voljene osobe.

Lav

Lavovima vlada Sunce, tako da nebeske promene, kao što je jesenja ravnodnevica, mogu biti veoma uticajne. Poziv da se oprostite od letnje uzbudljive energije i prigrlite prigušenu atmosferu jeseni je snažan, iako će vam vreli dani nedostajati. Lavovi mogu očekivati osnaženje ove jeseni, jer će promena energije bitno uticati na njihovu radoznalost i strast.

Devica

Jesenjom ravnodnevicom završava se sezona Device, čijim uticajem smo bili podstaknuti da sređujemo, organizujemo, izbacujemo suvišne i nekorišćene stvari, ulažemo u samousavršavanje… Među svim znacima, vi ste verovatno jedini zadovoljni obavljenim poslom i kada vas savest upita da li je sve gotovo, da li je sve na svom mestu i da li ste spremni za sezonu Vage, samouvereno možete reći DA!

Pročitajte i ovo: 4 znaka zodijaka koji imaju najviši stepen samosvesti

Vaga

Sve više se osećate kao kod kuće – niko ne uživa više od vas u danima kasnog leta i početku jeseni! Sve vam prija – i blago sunce i kišni oblaci i umotavanje u ćebe na kraju dana. Želite da navučete pidžamu (onu topliju) čim dođete s posla i u tome osećate draž privatnosti i intime. Svet oko vas se smiruje i možete da odahete – mir je ključ za vašu sreću, a kad lišće počne da opada, bićete najsrećniji među horoskopskim znacima.

Škorpija

Počinje vreme tajnovitosti koje Škorpije obožavaju. Nisu to velike tajne, kao što je dvostruki ljubavni život (mada!), već uglavnom tajne navike bindžovanja omiljenih serija. S početkom jeseni, počinjete da se opuštate i postajete življi i gipkiji – što je hladnije, to se bolje osećate, u iščekivanju svoje sezone i kasne jeseni, koja vam donosi pravo osveženje.

Strelac

Kraj leta teško pogađa Strelce, jer oni toliko vole putovanja i aktivnosti na otvorenom. Mir i ravnoteža nisu baš vaša vibracija, ali bi trebalo sebi da obezbedite nekoliko mirnih dana – odložite pasoš i telefon i prepustite se spormo ritmu početka jeseni. Zaronite u dublje slojeve svojih emocija i dišite duboko. Ono što obično smatrate dosadom, možete doživeti kao meditativnu smirenost, koja vas vodi putem ličnog rasta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mao.ge (@mao.ge)

Jarac

Razumete ciklične aspekte života, u praktičnom i svakom drugom smislu. Za vas je jesenja ravnodnevica znak da izvadite i izvetrite ćebad, kapute i jakne, promenite dekoraciju u dnevnoj sobi, odnesete tepihe na pranje i bacite se na pripremanje turšije – ili da nađete nekog ko će to uraditi za vas, jer ste suviše zauzeti poslovnim planovima. Nova sezona, novo poglavlje u vašem planeru – vi već znate šta ćete raditi do kraja godine.

Vodolija

Želećete da posetite nova mesta i naučite nove stvari i uživaćete u tome da budete korisni i pružite pomoć, bilo praktično, bilo savetima i prisustvom. Ali to kod Vodolija ide spontano i nenametljivo, introspekcija je uvek prisutna, kao i poriv da čuvate svoju privatnost i uživate u svom miru. Zapravo, vaš život se odvija u znaku jesenje ravnodnevice i vi uvek težite harmoniji i balansu – ako ste povezani sa nekom Vagom, ovo je vreme za zajedničko uživanje i deljenje suptilnih energija i osećanja.

Ribe

Romantični ste i imate velika očekivanja od sebe – promena sezone i godišnjeg doba poziva vas da pronađete unutrašnju ravnotežu tako što ćete više vrednovati sebe. Razumete i prisno doživljavate nostalgičnu i melanholičnu čaroliju jeseni, što vas podstiče na razmišljanje i preispitivanje. Uključite se dublje, tako što ćete napisati koje su vas drame najviše potresle ovog leta i svoje najveće nade i strahovanja za predstojeći period. Upalite mirišljavu sveću, da odagnate brige i privučete pozitivnost.

Pročitajte i ovo: Kako da trendy prugastu fotelju uklopite u enterijer – prema svom HOROSKOPSKOM ZNAKU

Naslovna fotografija: instagram.com/parisianamour

Brankica Milošević

Comments