Jesen je verovatno jedino doba godine kada me poznati FOMO (fear of missing out) malo popusti, i nemam neutoljivu potrebu da jurim i budem svuda u isto vreme, i po mogućstvu usedmostručim se, iz straha da ništa ne propustim. Kada dođu septembar, oktobar, a boga mi i novembar, nemam ama baš nikakv problem da odbijem dočekivanje jutra u klubu i subotu uveče provedem ušuškana na kauču uz neki od omiljenih klasičnih filmova i omiljeni jesenji slatkiš – pita od bundeve i topla čokolada. Bilo da si u potrazi za romantičnom pričom, jer ti se sad baš malo plače pod ćebetom, i treba iskoristiti ovu priliku i udovoljiti unutrašnjem mazohisti, ili ti je dosta melanholije i treba ti da se ismeješ, zaokružili smo najlegendarnije jesenje filmove, za koje je u principu manje više uvek vreme, ali sada posebno! Skuvaj vino, kokice u činiju i action!

“Kada je Hari upoznao Sali”

Zašto ga volimo: Zato što ga je nemoguće ne voleti, i zato što ko pomalo (neko i pomalo više) ne pada na priču da kada su neki ljudi suđeni, šta god to značilo, stvari ipak isfunkcionišu ma kako različiti bili. Zato što je prava romantična komedija zbog koje mislimo sve što mislimo o ljubavi i nema osobe koja nije priželjkivala scenu sa kraja filma.

Zašto nas podseća na jesen: Zbog svih onih jesenjih šetnji po šarenom lišću u Central Parku, i predivnih šešira i sakoa Meg Ryan, i jesenjih stajlinga kojima bi i danas, 30 godina kasnije, jedno veliko da, dale sve zvezde street stylea.

Lokacija snimanja: Njujork
Režiser: Rob Reiner
Omiljeni citat: “Došao sam ovde večeras jer kad shvatiš da želiš ostatak života da provedeš sa nekom osobom, želiš da taj ostatak života počne što je pre moguće.”
Godina: 1989.

Comments