pinup girls 747853 Jesenje pripreme za zimske čarolije i zimsku kilažuKako krene kiša i hladno vreme, mi siroti hedonisti i zavisnici od sunčeve svetlosti i toplote, počnemo da vrebamo priliku za specifične užitke koji provereno omogućavaju sjajan osećaj. Godine su mi bile potrebne da sakupim mudrosti i znanja koja će me grejati kada košava krene da divlja Beogradom.

Čupava toplina – pre par godina sam od nesuđene svekrve dobila debele čupave bebi roze papuče – čarape koje sam volela koliko i podno grejanje koje je imala u kući. Ljubav je nestala (prema njoj, njenom sinu i njihovom podnom grejanju), ali ljubav prema pufnastom mekanom odelcu za stopala je ostala. Napredak modne nauke nam je doneo čizme – papuče i to je jedna od najdivnijih i najdragocenijih stvari koje možete da priuštite sebi, za samo petnaestak eura. Osećaj kada uđem u kuću, skinem supervisoke mazo čizme i uvučem stopala u ovaj čarobni pronalazak je neprocenjiv!

Zimski džem – ko se ne pali na kuhinjske egzibicije ne mora, ali obećavam da je previše lako! Sve traje oko sat i po vremena, a rezultat je… pa… NJAM! Ogulite četiri jabuke, 2 kruške i jednu pomorandžu, iseckate ih na kockice, sipate sok od pola limuna i 4 šoljice šećera i strpate to sve u šerpu. U jedan filter za kafu stavite pola kašičice cimeta i par karanfilića, uvežete je koncem i zakačite za dršku od šerpe. Stavite sat vremena da se krčka i skidate penu sa površine. Izvadite filter kesicu. Prespite u vruće teglice (ovo je količina za 3 manje), zatvorite i gotovo. Super je za palačinke, mazanje na keks, kifle, krofne ili bilo šta što ostane u pekari posle pet popodne!

Šećerni tretman – navučena sam na kupke, gelove, tonike, mleka i kreme koje mirišu na hranu. Tačnije, na slatkiše. Aktuelna kombinacija mi je Aqualina gel za tuširanje koje miriše na nekakav “ledeni šećer” (šta god to bilo) i Sephora Choco Muffin mleko za telo. Dok završim s kupanjem i mazanjem, šećer mi je skočio kao onoj komšinici iz reklame za kafu!

“Voćkica” kaput / mantil – ne samo da je vama toplo, nego i drugima deluje da je vama toplo. Jesenja i zimska garderoba u bojama zlatnih jabuka, krušaka, grožđa, kupina, malina ubija opšte sivilo betona i smorenih faca i garantuje nezaborav. Moj omiljeni, modno osvešćeni kolega me opisuje ljudima “znaš, ona što nosi zlatno žuti mantil”. Nepogrešiva asocijacija!

“Šal” parfem – da zapečatim njami-njami utisak, zimi se “umotam” u slatke orijentalne parfeme: u ćilibar, beli mošus i beli biber, badem i cvet pomorandže. Ako ne znate na šta da mirišete, postoji sjajna mogućnost na sephora.com. Možete da pretražujete parfeme po “familiji” kojoj pripadaju po svojoj dominantnoj noti ili da pogledate koji su novi parfemi slični nekom koji volite, a ne biste da i ove sezone mirišete kao i pre. Disclaimer: zaista ne bih da propagiram poroke, ali malo Jack Daniel’s-a i fine cigarete umeju da dodaju šmek, makar vikendom.

Društvo za krevet – e ovo je najlakši deo! Ako imate s kim da se gnjavite do podne, ako imate kome da zamirište posteljinu na slatkiše i s kim da jedete palačinke u pidžami, strava! Ako ne, a imate bar jednu dobru drugaricu koja je u istoj situaciji, uzmite žešći psiho triler ili ljubavnu komediju (bljak!), sedite na krevet, ispod velikog ćebeta i umačite keks u džem. Nije ni to loše…


Jelena Ignjatić – previše priča, premalo filtrira. Jedinstveni nosilac dijagnoze labrofagija. “Ćutanje je zlato, a ja ne volim zlato…” Kad pretera – laje, kad promukne – izvinjava se. Mrzi dugmiće. Uradila neke psihološke testove koji tvrde da je pali moć. Lažu!

Comments