Kada vidite ili čujete da devojka u dvadesetim fura sa gospodinom u četrdesetim ili pedesetim, šta pomislite? Ajde, ajde, brzo. Koja vam je prva asocijacija? Da je riba klasična sponzoruša ili da joj nedostaje očinska figura, a matori je pedofil, impotentan, al’ zato može da doplati, i sl.  E, čujte – to mož’ da bidne, al’ ne mora da znači.

Dobro, da se matori zaljubio u ženu duplo mlađu od sebe, u to nekako i možete da poverujete. Ali u njene “motive” se večito sumnja. Šta to ona vidi na mlohavom, impotentnom, smežuranom matorcu, bre!? Možda nema štošta lepo za videti, ali žena u starijem muškarcu najpre pronalazi zrelost koja fali njenim vršnjacima, zatim sigurnost (nije fraza!) u širem smislu, iskustvo u širem i užem smislu, pojačanu pažnju i tzv. džentlmenske manire. I to bi bile samo neke jače strane starijih muškaraca u odnosu na mlađe. Malo li je?!

Zrelost, sigurnost, iskustvo, pažnja – prilično vam je jasno o čemu govorim. Međutim, kod iskustva u užem smislu postoji određeni zajeb. S jedne strane stoji izreka da “bez starca nema udarca”, a s druge strane se priča da jedino kran mož’ da ga digne. Kontradiktorno. A šta je, zapravo, istina?

Nisam sigurna ko su tvorci mita o seksualnoj nemoći sredovečne gospode, ali pretpostavljam da su to mladi muškarci, ljubomorni i zavidni što im stari vukovi preotimaju plen. Ah, kakva muška nesolidarnost. Ne razmišljaju da će i sami vrlo brzo doći u njihove godine. A zašto bi se zdrav, PRAV i pohotan pretvorio u neupotrebljivog kilavca? A, frajeru?! Možeš li da zamisliš taj dan, kada ćeš poželeti da umočiš u vreli saft, a vršnjak će te izneveriti?! Ne možeš, je li? Pa, da. Nema razloga da te to snađe, osim ako nisi baš preterivao sa alkoholom, pušenjem, hemijom i sintetikom.

Dakle, priče o impotenciji sredovečnih muškaraca su potpuno neosnovane. Matori i te kako UME, može i hoće. Pored upola mlađe cice, pretvara se u napaljenog tinejdžera. Kako je pogleda, njemu se digne. Ništa nije tako jak afrodizijak kao mlado žensko meso, koje čezne da bude raskomadano. Stari vuk, stalno gladan mladog i čvrstog ženskog tela, čini da se ženka oseća neverovatno poželjno. Onako kako se nikada nije osetila pored svojih vršnjaka. Između njih dolazi do niza uzajamno-povratnih reakcija, čiji su produkti seks, seks i seks. Mnogo dobrog seksa. Ovo su veze pune neobuzdane strasti, i to je uglavnom najjača karika koja ih održava. I produžava. Setite se samo Kaporove Une i njenog profesora. Ah, kako su se to dvoje razbijali od seksa…

Postoji još jedna srećna okolnost za koju možda niste znali. Znate da se priroda surovo poigrala sa muškim rodom (u svakom smislu), znate da svaki muškarac rođenjem dobija i svog vršnjaka (barem bi tako trebalo)… A da li znate da vršnjak ne stari srazmerno svom vršnjaku?! Odnosno, vršnjak ostaje “mladolik” i u srednjim godinama. Što bi dalje značilo, između vršnjaka mlađih i starijih muškaraca nema bitne vizuelne, tj. fizičke razlike. Priroda je nekome majka (ženama), nekome maćeha (muškarcima). Ali Maćeha Priroda je blagonaklona prema vršnjacima.

Drage dame i mlađa gospodo, sve ovo je empirijski utvrđeno, više puta potvrđeno, nekoliko reprezentativnih uzoraka starije generacije korišćeno. Nadam se da sam uspela barem da poljuljam vaše predrasude s početka ovog teksta, a na vama je da se lično uverite i razbijete ih do kraja. Dame pogotovo.


Femme Fatale – zavodi iz nehata i stare i mlade. Ne pripada nigde, a prihvataju je svugde. Veliko zlopamtilo, ali nije osvetoljubiva.

Comments