Atraktivna crvenokosa, zanosna i jedinstvena Džesika Čejstajn (Jessica Chastain), veliki je potencijal u svetu glume. Rođena je u Sakramentu i od malena je bila privučena umetnošću. Još u ranom detinjstvu se bavila plesom, koje je malo po malo, bivalo sve važnije u njenom životu. Džesika je pohađala prestižnu školu “Džulijard” (Juilliard) i kao student imala je priliku da bude deo predstava: “Romeo i Julija” (Romeo and Juliet), “Grožđe gneva” (Grapes of Wrath) i “Kako ti se dopada” (As You Like It).

006 Jessica Chastain: Crvenokosi anđeo

Džesika je pohađala “Džulijard” školu u Njujorku

Tokom poslednje godine studija imala je priliku da se pojavi i u TV serijama: “Urgentni centar” (ER) i “Zakon i red” (Law and Order). Pozorište je njena velika ljubav, i na “daskama koje život znače”, imala je priliku da igra i sa koleginicom Mišel Vilijams (Michelle Williams) i velikim Al Paćinom (Al Pacino), sa kojim je igrala i u filmu “Divlja Saloma” (Wilde Salome).

GB 006 Jessica Chastain: Crvenokosi anđeo

U horoskopu je Ovan i prirodna je riđokosa

Svoju prvu ulogu na filmu dobila je 2005. godine. Film koji je producirala Hallmark kuća i koji je sniman na Tajlandu nosi naziv “Blackbird”. Zahvaljujući glavnoj ulozi u filmskom ostvarenju Dana Ajrlenda (Dan Ireland), “Jolene”, osvojila je Golden Space Needle Award na Filmskom festivalu u Sijetlu. Uz Šona Pena (Sean Penn) i Breda Pita (Brad Pitt) imala je priliku da bude deo filma “Drvo života” (The Tree of Life). Nakon uspeha ovog filma, ostaje u svetu ove industrije. Slede filmovi: “Ukradeno” (Stolen), “Dug” (The Debt), “Coriolanus” – filmski režiserski debi Rejfa Fajnsa (Ralph Fiennes) i Džerarda Batlera (Gerrard Butler). Mali predah u svetu filma pravi sjajnim nastupom u predstavi “Otelo” (Othello).

treeoflife 0020 Jessica Chastain: Crvenokosi anđeo

Glumica Helen Miren je njen veliki fan

Toronto, Kan, Venecija… Festivali su samo čekali na nju! Svi su bili oduševljeni sjajnom ulogom u filmu  “Drvo života”, ali niko, zapravo, nije imao ideju o tome ko je crvenokosa lepotica. Mediji su ubrzo počeli da se interesuju za ovu mladu damu, koja hrabro korača u holivudskom svetu. Pod svetlima reflektora gledaćemo je još dugo. Glumica trenutno snima film u Indiji “Zero Dark Thirty”.

004 Jessica Chastain: Crvenokosi anđeo

“Znam da ne izgledam moderno. Ja nisam jedna od onih devojaka koje će ući u prostoriju i zaseniti sve pristutne”, kaže Džesika, a mi mislimo da se vara

Veoma skromna, ali sigurna u sebe, želi da ostavi veliki trag u svetu umetnosti. Ne sumnjamo da će joj to poći za rukom, jer se holivudski režiseri otimaju oko nje. Iskusnije glumice joj se dive, i u njoj prepoznaju sjaj starih holivudskih glumica, sa kojim se jednostavno rađate. Džesika polako, ali sigurno osvaja i naslovnice modnih magazina, a na crvenom tepihu zrači neodoljivom ženstvenošću.

the help 001 Jessica Chastain: Crvenokosi anđeo

Sa snimanja filma “The Help”

Sve što niste znali…

– Prva je u svojoj porodici koja je pohađala fakultet.

– Lako se rasplače.

– Nikada nije okusila meso.

– Obožava balet i jogu.

– Njen uzor je Al Paćino.

– Uživa da sluša Radiohead.

hq 010 Jessica Chastain: Crvenokosi anđeo

Na crvenom tepihu izgleda božanstveno


Jovana Katić Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima. Veruje da se snovi ostvaruju onda kada ih postanemo dostojni, a jedan sanja na stranicama bloga Blueberries and Jeans.

Comments