Modne kombinacije zbog kojih ćeš poželeti da jesen traje tokom cele godine!

WANNABE DIGITAL AWARDS 2018: Počelo glasanje publike za izbor najboljih influensera!

5 stvari koje sam naučila tokom studiranja, a nemaju veze sa fakultetom

16 malih boostera samopouzdanja za dane kada nisi sva svoja

4 stvari koje treba da uradiš za svoju kožu kada imaš 35+

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

Ove patike nose apsolutno sve trendseterke!

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

#WokeUpLikeThis: Kako da tvoja koža BLISTA ceo dan! (Beauty advertorial)

Znamo, menstruacija nije zabavna, ali evo kako da olakšaš sebi “one dane”!

Kada vam je neophodno da ispraznite glavu od razmišljanja i telo od stresa koje vam onemogućava miran san u nekoliko lakih lakih koraka savladajte početničke joga poze koje će vam pomoći da pobedite nesanicu i svoj beauty sleep podignete na sasvim novi nivo.

yoga for good sleep content Joga za lak san

U borbi protiv nesanice izbegnite medikamente i ostale invazivne načine da naterate sebe da utonete  u san, pokušajte sa jednostavnim trikovima joge i zaspaćete poput malog deteta nakon dugog dana na igralištu.

Balasana ili poza deteta namenjena je za opuštanje i uma i tela. Vrlo je jednostavna za izvođenje i sa njom ne možete da pogrešite. Kleknite na pod i spojite stopala. Kada udahnete spustite torzo tako da vam čelo dodiruje pod. Ovu pozu radite držeći ruke uz telo ili ih ispružite na pod.

Pašimotanasana poza služi  i da se opustite i istegnete pred spavanje. Sedite na pod sa ispruženim nogama. Noge neka vam budu paralelne u širini kukova. Udahnite duboko dižući ruke gore a zatim izdahnite polako spuštajući torzo i istežite kičmu ka napred. Spustite ruke na pod ili se uhvatite za stopala i ostanite u toj pozi dok deset puta ne udahnete i izdahnete.

embedded Janu Sirsasana Joga za lak san

Janu Sirsasana pozu započnite sedanjem na pod ispravljene kičme. Udahnite dok vam levo stopalo dodiruje desnu butinu a koleno  pod. Izdahnite i spustite se preko desne noge sa ispruženim rukama. Možete upotrebiti i jastuk ili uvijeno ćebe za ovu pozu pred spavanje.

Viparita Karani je jedna od najjednostavnijih poza. Podignite noge na zid pod uglom od 90 stepeni sa rukama uz telo. Ostanite u toj pozi pet minuta. Neka vam jastuk bude pri ruci  ako tokom vežbe utonete u san.

Bada Konasana pozu izvodite tako što sednete na pod ispravljene kičme, ispruženih nogu i spojenih stopala. Povlačite lagano stopala ka karlici. Udahnite i trudite se da vam kičma bude ispravljena. Dok izvodite ovu pozu možete se držati za članke ako vam je tako udobnije.

supta Joga za lak san

Supta Bada Konasata poza poznata i kao poza ležećeg leptira je definitivno jedna od najučinkovitijih poza koje će vas relaksirati i odvesti pravo u carstvo snova. Lezite na pod i spojite stopala. Podižite kolena dok vaše noge prave oblik dijamanta. Biće vam ugodnije za vežbanje ukoliko ispod kolena a ruke odmarajte ispružene iznad glave.

Idealna vežba za vaš krevet je Supta Matsiendrasana. Lezite na leđa, kolenima dodirujte grudi a desnu ruku ispružite iznad glave. Izvijte telo tako da vam levo koleno bude na madracu dok je desno iznad njega. Ako ovu vežbu izvodite na podu upotrebite ćebe.

Savasana ili poza leša korisna je za one koji provode stresne dane na poslu. Pozu zauzmite tako što ćete leći na leđa sa rukama pored tela. Ovako ćete se osloboditi stresa a ako spavate na leđima vrlo moguće da ćete zaspati kao mrtvi.

Ivana Mihailović

Editors choice