gallianoint John Galliano suspendovan!

U petak, samo par dana pre dodele Oskara i Paris fashion week-a, Dior je suspendovao svog glavnog dizajnera Džon Galijana (John Galliano) zbog incidenta koji se odigrao par večeri pre toga u jednom kafeu u Parizu.

Galliano je uhapšen u utorak uveče zbog navodnih antisemitskih uvreda upućenih jednom paru. Veruje se da je on te noći bio pod uticajem alkohola.

Objavljujući njegovu suspenziju, predsednik Diora Sidni Toledano (Sidney Toledano) je izjavio da ta modna kuća čvrsto stoji iza svoje politike o nultoj  toleranciji prema rasističkim i antisemitskim stavovima.

Galliano je poznat po svojim genijalnim kreacijama. Proglašen je za jednog od najuticajnijih kreatora današnjice. Njegove kreacije su nosile mnoge poznate dame poput Kajli Minog (Kylie Minogue), Naomi Kembel (Naomi Campbell), Lejdi Di (Lady D) i Madone (Madonna).

Samo jedan dan pre suspenzije, objavljeno je da će John Galliano kreirati venčanicu za Kejt Mos (Kate Moss).


Mina Božović je ekonomista i veliki zaljubljenik u modu i dizajn. Obožava svoju porodicu, prijatelje i dečka i ne bi ih menjala ni za šta na svetu. Trenutno u potrazi za cool dečijom odećom za svoje obožavano kumče. U slobodno vreme uredjuje svoj blog Fashion Affairs . Ne veruje u bajke, ali veruje u svoje snove. Omiljena rečenica: “Life is what you make it so let’s make it memorable!”

Comments