Challengers je bioskopski hit, a prema mišljenju mnogih je već na listi najboljih filmova ove godine. Razlog tome je, pre svega, fantastična režija i glumačka ekipa, koju čine Zendaya, Mike Faist i naš man crush ovog ponedeljka – talentovani Britanac Josh O’Connor.

Nesumnjivo je da je Josh u Challengers ostvario jednu od najboljih uloga u karijeri, a veliki angažmani za njega tek predstoje. Hajde da saznamo nešto više o ovom nesvakidašnjem glumcu!

Ko je Josh O’Connor?

Josh je rođen u Engleskoj, 20. maja 1990, kao srednji sin u porodici od tri dečaka. Njegov stariji brat je umetnik, a mlađi brat Seb je ekološki ekonomista i doktor nauka. Njegov deda je bio britanski vajar John Bunting, baka je keramičarka, a tetka po majci je književnica Madeleine Bunting. Njegovo poreklo je irsko, englesko i škotsko. Želeo je da bude profesionalni umetnik kad je bio mlađi, ali nije mislio da je dovoljno dobar, pa je prešao na ragbi i potom otkrio glumu.

Nakon studija glume u Bristolu, 2013. je dobio ulogu u seriji Doctor Who. Zatim su usledile role u ostvarenjima Peaky Blinders, Ripper Street i Les Misérables, dok je istovremeno često igrao i u pozorištu.

Njegov veliki “proboj” bila je uloga princa Charlesa u veoma popularnoj Netflix seriji The Crown. Za tu ulogu, O’Connor je osvojio mnoga priznanja, uključujući nagradu Emmy za najbolju glavnu mušku ulogu u dramskoj seriji, potom Golden Globe, nagradu Critics’ Choice Avard, kao i TV nagradu Holivudskog udruženja kritičara za najboljeg televizijskog glumca u dramskoj seriji.

O’Connor je u intervjuu sledećeg dana priznao da događaji poput dodele Emmyja, čine anksioznim.

„Takve vrste događaja, posebno crveni tepih, predstavljaju bizarni koncept. I tako, šetajući tamo, bio sam veoma nervozan. A onda tokom dodele nagrada, samo čekanje čini da se osećate anksiozno ili nervozno”, priznao je.

Njegova sledeća velika uloga biće u filmu History of Sound, u kojem glumi sa Paulom Mescalom. Takođe, u SAD i Evropi se prikazuje i njegov film La Chimera, koji je režirala Alice Rohrwacher. Josh ovde igra britanskog arheologa koji se uključuje u međunarodnu mrežu ukradenih etrurskih artefakata tokom 1980-ih.

Joshov ljubavni život bio je predmet interesovanja mnogih, a Margot Hauer-King je njegova jedina poznata devojka. Ona se bavi marketingom, a njihova veza je postala javna 2019. Par je navodno živeo zajedno u Njujorku oko 2021. Nije poznato da li su i danas zajedno, ali se Josh vratio u Veliku Britaniju 2023.

U slobodno vreme, O’Connor uživa u čitanju, crtanju, kampovanju, plivanju i vrtlarstvu. Navijač je Sautemptona.

Kada je napunio 30 godina tokom perioda izolacije 2020, O’Connor je shvatio: „Zapravo ne volim da se družim u klubovima, ili da se družim u grupama, ili da se pretvaram da sam cool. Preko noći sam odlučio da mi se to ne sviđa. Iako imam 30 godina, mogu priznati da volim dinamiku jedan na jedan, boravak u kući i čitanje”.

Prošle godine, O’Connor se preselio iz stana u severnom Londonu u kuću u selu u Glosterširu. Hteo je da provodi više vremena sa svojom porodicom, ali uglavnom je želeo veću baštu i mali atelje za keramiku.

Što se tiče hit filma Challengers, Joshu je posebno drago što je tumačio lika koji je toliko udaljen od njegove prirode.

„To je bio najstrašniji deo sa Patrickom, ali je bio i najatraktivniji deo, jer mislim da to ranije nisam radio. Da u potpunosti uđete u tu potpunu aroganciju, samopouzdanje, kako god to želite da nazovete. Dok u realnosti volim samoću, da provodim vreme sam sa sobom i živim na selu, volim da ostanem sam”, otkrio je.

Pročitajte i ovo: Na talasu uspeha: Ovo su trenutno najperspektivnije mlade nade Holivuda

Naslovna fotografija: instagram.com/j0sh0graphee

Božica Luković

Comments