fotka551 Jovana Jovanović, modni kreatorWANNABE MAGAZINE: Modni kreatori često imaju muze koje ih inspirišu. Imaš li ti svoju?

JOVANA JOVANOVIĆ: Muze dolaze vremenom, zrelošću i vezuju se za karakter ili karakterističnost određene ličnosti, trenutno moja inspiracija proističe iz apstraktnih pojava kao sto su emocije, priroda, a ponekad i muzika.

Da li te prilikom kreiranja inspiriše ljubav?

Ljubav je jedan od glavnih pokretača, ali kao i ljubavnica, nalazi se uvek u pozadini a ne u prvom planu.

Šta je to, što će prema tvom mišljenju, obeležiti modnu sezonu pred nama?

Šta muškarac i žena u trendu treba da imaju u svom ormaru ove zime? Modnu sezonu pred nama obeležiće detalji i određene boje koje su moje omiljene, isprane i pastelne. Ove zime se ne može bez dobre kape i šala, kapa će postati apsolutni MUST HAVE i biće dovoljno smela i ukrašena da je nećete skidati u zatvorenom prostoru, sad kad bolje razmislim mislim da ce ući u modu duple kape, jedna koja vas dobro stiti i izgleda fantastično i druga koja je prozračnija i pravi fenomenalnu frizuru.

Ko su žene za koje voliš da kreiraš?

Žene za koje ja isključivo kreiram su amazonke, jake žene koje imaju glas i mišljenje, nemaju problem da budu drugačije i čak im je to imperativ. To su žene koje imaju omiljeni komad i kombinuju ga do iznemoglosti i ne prate modu pod svaku cenu.

Da li kreiraš i za muškarce?

Za muškarce kreiram, ali trenutno samo za moje.

Šta misliš o modi koji viđaš po ulicama grada?

Moda po gradu je krajnje šarenolika, i mislim da se sve češće pojavljuju slepi vernici i pratioci MODERNOG, što ne priliči svakoj građi, ali šarenolikost sama po sebi nije loš znak.

Šta je to što tvoj život ispunjava u Srbiji?

Srbija je interesantna zemlja, samo ljudi ovde jako teško mogu imati dobru platu i vremena za uživanje, a po mom mišljenju, bez toga sve gubi smisao. Ispunjavaju me neki kutci koji čak i okorelim Beograđanima nisu poznati, šetnja ulicama u zlo doba kada su prazne i tihe.

Ispričaj nam nešto o tvom dosadašnjem radu i o tvojim planovima za budućnost?

Moj dosadašnji rad je jedno veliko istraživanje forme, boja i moja filozofija udobnosti i “ulične elegancije”. Mislim da sam daleko od toga da su mi “rođene” ideje iscrpljene, ali uvek ima mesta novitetima, sada pripremam veliko iznenađenje koje još uvek ne želim da delim, kako bi starije gospođe rekle – da ne ureknem.

Comments