Kako započnete dan, tako će vam se odvijati i nadalje. Zato ustanovite rituale koji će vam dati šansu da vam svaki dan bude dobar i bolji nego svaki u prethodnoj godini. Učinite to za sebe!

Svakog dana se spremite i doterajte

Način na koji se svakodnevno pojavljujete u svom životu, bez obzira da li će vas neko drugi videti ili ne, određuje kako ćete doživljavati svoj dan. Ako radite od kuće i mislite da nema veze što vam je kosa neoprana i što ste u trenerci, počećete da osećate posledice tog „nema veze“ u svom samopoštovanju i brizi o sebi. Ako provodite vikend u pidžami, biće vam uspavan vikend, a sve su šanse da se nećete osećati odmorno i da nećete nadoknaditi energiju koju gubite preko nedelje, već ćete se osećati kao bolesnik koji se oporavlja i kome u ponedeljak ujutru još uvek nije dobro. Predupredite ta stanja, započnite dan tako što ćete se istuširati, očešljati, našminkati, obući – činite to dan za danom i osetićete razliku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LLEMERCÍ SPACE (@llemerci)

Odvojte vreme za uživanje u jutarnjem napitku

Možda vam treba petnaestak minuta, ili pola sata da ujutru popijete svoj čaj, kafu, smuti – na miru. U tišini. Da vas niko i ništa ne ometa. Verovatno već imate ritual svog jutarnjeg napitka, samo se setite da je to nešto u čemu uživate, i osetite smirenost i zahvalnost zbog takvih momenata u svom životu. Kad započnete dan sa mirom i zahvalnošću, sve što se kasnije bude događalo, biće lakše i bolje.

Istegnite se, razmrdajte se, pokrenite se

Ako nemate vremena za teretanu ili svakodnevno vežbanje, započnite dan istezanjem ili jogom, jer to možete da uradite u svojoj sobi, na podu. Ako nemate vremena čak ni za to, prosto se dobro protegnite, i nekoliko trenutaka dišite duboko. Odlazak na posao, ili u nabavku, može da bude ta šetnja i kretanje koje vam je potrebno.

Comments