Danas je teško prepoznati Nikol Kidman (Nicole Kidman) s početka njene karijere, a stil mlade, današnje modne ikone, Sare Džesike Parker (Sarah Jessica Parker) nateraće vam suze na oči. Videćete ko je bio šmeker i ko je to plenio svojom lepotom još od malih nogu.

Lindzi Lohan (Lindsay Lohan) u središtu seks skandala, privedena zbog vožje u pijanom stanju, problemi sa drogom i nedolično ponašanje na javnom mestu samo su neki od skandala čiji je glavni akter ova problematična glumica. Danas važi za lošu holivudsku devojku, a evo kako je izgledala kao devojčica.

Slika 1100 Kad deca glumci porastu

Lindzi je započela karijeru javne ličnosti već sa tri godine, kao mali model

Elajdža Vud (Elijah Wood) postao je poznat još kao dete, a proslavio se ulogom Frodoa Beginsa (Frodo Baggins) u filmskoj trilogiji “Gospodar prstenova” (The Lord of the Rings). Nakon uloge Frodoa nastojao je da ima što raznovrsniju karijeru, često tumačeći likove serijskih ubica, psihopata i vampira.

Slika 22 Kad deca glumci porastu

Njegovo prvo pojavljivanje bilo je u filmu “Povratak u budućnost II” sa samo osam godina

Australijska glumica Nikol Kidman prvi put stupa na javnu scenu sa petnaest godina. Karijeru je započela u rodnoj Australiji, gde je glumila u više serija i filmova pre nego što je postala međunarodno poznata zbog filma “Dani groma” (Days of Thunder) iz 1990. godine.

Slika 32 Kad deca glumci porastu

Ova lepa Australijanka bila je zaštitno lice parmefa “Chanel 5”, a 2005. godine dobila je zvezdu na Bulevaru slavnih

Tobi Megvajer (Tobey Maguire) je među najpoznatijim glumcima današnjice. Karijeru započinje još kao tinejdžer. Pojavio se u mnoštvu reklama, televizijskih te filmskih uloga. Međutim, svet je “poludeo” za pojavom Pitera Parkera (Peter Parker), Spajdermenovog alter ega, srednjoškolca s čijim su “strahovima od odbacivanja, neprilagođenosti i usamljenosti“ mlađi čitaoci mogli da se identifikuju.

Slika 42 Kad deca glumci porastu

Najpoznatiji “čovek pauk”

Sara Džesika je postala modna ikona današnjice, iako nam njen stil iz mladosti govori suprotno. Kako god, nećemo joj ništa zamerati, jer ona ume da iznese svaki komad garderobe, u šta smo se i sami uverili gledajući je u ulozi gospođice Bredšo (Carrie Bradshaw).

Slika 51 Kad deca glumci porastu

Od bakinih pletenih džempera do Channela

Makolej Kalkin (Macaulay Culkin) na pozorišne daske stao je već sa četiri godine. Zaigrao je kao mališan u komediji “Sam u kući” (Home Alone) i tada postao jedan od najplaćenijih dečijih glumaca svih vremena. Od tada je prošlo dosta godina, a Kalkin je radio sve i svašta – sudio se sa roditeljima, oženio se, razveo, napustio glumu, vratio se glumi i ekperimentisao s drogama.

Slika 61 Kad deca glumci porastu

Naslov “Sam u kući s malo droge” šokirao je fanove ovog glumca

Bliznakinje Meri-Kejt i Ešli Olsen (Mary-Kate and Ashley Olsen) glumačku karjeru započele su sa nepunih godinu dana ulogom u seriji “Puna kuća” (Full House). Na audiciju ih je odvela majka, a ulogu su dobile jer se jedine nisu rasplakale. Danas svaka poseduje bogatstvo koje se procenjuje na 245 miliona evra, a godišnje zarade oko 30 miliona dolara.

Slika 71 Kad deca glumci porastu

Bliznakinje su 2004. godine dobile zvezdu na Bulevaru slavnih u Holivudu, sa samo 18 godina

Leonardo DiKaprio (Leonardo DiCaprio) se već sa četrnaest godina pojavljivao u različitim TV reklamama i šou-emisijama za decu i tinejdžere, a najveći uspeh u karijeri postigao je zahvaljujući ulozi u filmu “Titanik” (Titanic) sa Kejt Vinslet (Kate Winslet). Iako se među jedanaest Oskara koje je ovaj film osvojio nije našao onaj za najbolju mušku ulogu, cena DiKaprija je skočila na 20 miliona dolara po filmskoj ulozi. Kao tinejdžerke sve smo bile zaljubljene u njega, a moramo priznati da je bio šmeker još od malih nogu.

Slika 81 Kad deca glumci porastu

Nakon “Titanika”, sledećih nekoliko godina uživao je u statusu svetske zvezde, a lepili su mu i etikete kao što su “tinejdžerski zavodnik” i seks simbol. Časopis “People” ga je u više navrata svrstavao u red najlepših muškaraca sveta

Rođena Ukrajinka Mila Kunis (Mila Kunis) najpoznatija je po ulozi tipične američke devojke Džeki Berkhart u seriji “Vesele sedamdesete” (That 70’s Show). Preselila se sa porodicom u Los Anđeles kada je imala sedam godina. U Los Anđelesu je pohađala časove glume i zabeležila manje uloge u programu za decu u televizijskim reklamama.

Slika 91 Kad deca glumci porastu

Lepa Mila pojavila se i u spotu “Jaded” grupe Aerosmith

Godine 1999. među hiljadu mališana koji su se pojavili na audiciji, jedan dečak je dobio ulogu i tako postao najpoznatiji mladi čarobnjak. Danijel Redklif (Daniel Radcliffe) sa dvanaest godina zaigrao je u prvom delu filma o Hariju Poteru (Harry Poter) “Hari Poter i kamen mudrosti”, koji je u to vreme bio drugi film po zaradi svih vremena.

Slika 102 Kad deca glumci porastu

O ovom dečaku snimljeno je osam filmova, a u svakom od njih Harijev lik tumači Danijel Redklif

Izvori fotografija: nypost.com, childstarlets.com, juggle.com, trailertrashreviews.co.uk, hollywooddame.com, childhood-pictures.blogspot.com, do-while.com, fanpop.com, canghai1xiao.blogspot.com, fluorescentwater.wordpress.com, themoviegeek.com


Katarina Stamenković je studentkinja književnosti i zaljubljenik u moderne plesove. Ne može da zamisli dan bez dobre jutarnje kafe i svojih prijatelja. Inspiriše je miris letnje kiše na ulicama njenog grada.

Comments