Na samom početku sve izgleda divno – interesovanje je obostrano i vi se radujete što vam se dešava nešto uzbudljivo i što je na vidiku zaljubljivanje, strast, veza. Izgleda kao da on u potpunosti deli vaše uzbuđenje i ništa ne ukazuje na to da on drži neku distancu ili možda igra neke igre i testira vas. Naprotiv, sve je spontano, prijatno, uzbudljivo, obećavajuće. I kad on, posle kratkog vremena počne da se hladi i udaljava ili kad naprosto nestane, vi ste u šoku. Iznenađenje, uvređene, izigrane. Šta mu je? Ne možete da sagledate objašnjenje.

Ali kad biste ga u tom trenutku pitale šta mu je, on ne bi umeo da vam odgovori. Možda upravo sebi ili nekom bliskom pokušava da odgovori na to pitanje i jedino ume da kaže da se ništa nije desilo, jednostavno se ohladio i više nije zainteresovan. On je završio tu priču, odgurnuo zbunjenost i nastavio dalje, a vi ste ostale pokušavajući da shvatite neshvatljivo. Jer je nedostatak svakog razloga zaista neshvatljiv – kad se vi ohladite posle kratkog viđanja sa nekim, za to uvek imate dobre razloge, koje možete da navedete. Shvatile ste da nemate sa njim o čemu da razgovarate, ne sviđa vam se njegovo ponašanje, suviše je nasrtljiv ili suviše stidljiv, jednostavno, nije ono što tražite i početna simpatija se ugasila.

Da li je moguće da razlozi zašto se on tako odjednom ohladio zaista ne postoje? Razlog postoji, ali ga je teško imenovati, jer je vrlo suptilan.

ohladio 4 Kad se on iznenada i neobjašnjivo ohladi
Comments