Bilo da se sportom bavi profesionalno ili je samo strastveni rekreativac, vaš dečko voli sport. Voleo ga je mnogo pre vas i voleće ga i posle vas, a ne treba ni da se pitate da li ga voli više od vas.

To pitanje nije fer. Sport ga angažuje na način koji ga čini živim, koji mu daje i smisao i ventil i koji je od njega napravio čoveka, mnogo više nego sve druge aktivnosti i svi drugi odnosi.

Ume da bude veoma iritantno. Biće mnogo trenutaka u kojima ćete se osećati zapostavljeno, ispaljeno i odbačeno, jer je njemu važniji trening nego sastanak sa vama.

Braca i sestre u sportu 1. deo Kad se zabavljate sa sportistom

Ali opet. To nije fer. Ne možete tako postavljati stvari. Upoznale ste ga kao sportistu, čoveka koji ima raspored i koji će ga se držati, bez obzira na vaša nastojanja da više vremena provodite zajedno.

Čak i obično rekreativno treniranje pretpostavlja barem tri treninga nedeljno, sportska okupljanja vikendom sa ostalim rekreativcima, utakmice i takmičenja. Ozbiljnije bavljenje sportom i građenje sportske karijere angažuje trostruko. On će imati veoma malo slobodnog vremena, a i to vreme treba da rasporedi na porodicu, prijatelje i vas.

Comments