Kao da svi žive nekim smislenijim, ispunjenijim, organizovanijim životom od vas – sve vaše prijateljice su udate, drugari iz srednje škole su već očevi i ozbiljni ljudi, a vreme tako očigledno protiče. Vidi se u borama i umornim osmesima, u prekornim pogledima, koji vas pitaju “šta čekate” čak i kad to ne izgovaraju. A vi živite na svoj način, ma koliko vas to stajalo. Trudite se, dajete sve od sebe i osećate kao da ne uspevate, samo zato što nemate muža i decu. Ovo su neke od stvari sa kojima se stalno suočavate. 

Osećate pritisak da dokazujete da vam je dobro

Kako može da vam bude dobro, kad živite van reda i i standarda? Morate da se potrudite da svima dokažete da vam je baš dobro i da nema razloga da vas posmatraju snishodljivo i da se ponašaju kao da znaju nešto što vi ne znate. Morate uvek da budete doterani, vedri, opušteni, da delujete luksuzno i zauzeto, kao da žurite da obavite milion stvari, od kojih se ne zna koja je zanimljivija i uzbudljivija. Jer ako izgledate neuredno, smoreno i sumorno, zna se zašto je to tako – nesrećni ste, jer svi imaju ono što vi nemate. Vi nemate prava da imate problema, jer zašto biste ih imali? Ekskluzivno pravo na probleme imaju ozbiljni, oženjeni ljudi i udate žene i majke. Vi ste neozbiljni. Sve te gluposti stalno su vam negde na ivici misli i izazivaju u vama sukob – iako volite svoj život i često vam je baš dobro i verujete da imate pravo, kao i svako drugi, da živite onako kako vam odgovara. Samo što mora malo više da vam odgovara nego drugima, da bi to nekako bilo u redu. 

Što ste stariji, odnosi brže napreduju – i brže se završavaju

Ne treba vam puno da odlučite da li želite sa nekim da budete i šta vam se sve sviđa kod te osobe, kao i da prepoznate moguće tačke prekida i stvari koje ne možete tolerisati. Ali ne želite da gubite vreme i zato se lako prepuštate i brzo se vezujete. Odnosi napreduju vrlo brzo, ali se brzo i završavaju. Ne morate da provedete godine sa nekim, pa da vam ne uspe. Može da vam ne uspe već za par meseci, a za to vreme možete da proživite celu ljubavnu dramu, od početka do kraja. Naravno, vi ne ulazite u odnose da biste ih što pre okončali, već sa nadom da će vam ovaj put uspeti, jer ako uspe, onda je to nešto stvarno vredno i posebno. Svesni ste da postavljate velike zahteve i izazove, ali vi tražite najbolje za sebe. 

Comments