U životu nikada ne može sve da bude savršeno. Neke stvari ne možemo da kontrolišemo, a naročito ne svoja osećanja i reakcije. Zato, kada vam se nagomila previše loših iskustava jedno za drugim, pomislite da je kraj sveta.

life long quotes Kad sve loše krene ti se seti ovoga

Nije sve tako crno. Setite se da:

Postoje stvari koje vi jednostavno ne možete da kontrolišete!

Morate da prihvatite ovu činjenicu i da naučite da živite s tim. Stvari neće uvek ispasti kao što ste vi to zamislili, zapravo u većini slučajeva neće tako ispasti! I vi ne možete ništa protiv toga.

Ne postoji zamena za vreme!

Kad nam ne ide mi još više zapinjemo, pokušavamo sve moguće i nemoguće ne bismo li postigli ono što smo zamislili. A to prosto, ne funkcioniše tako. Treba vremena da se neke stvari razvijaju i da se dese onako kako treba da se dese. Pustite da vreme učini svoje i ne forsirajte.

Neuspeh je lekcija!

Ako konstantno srljate iz promašaja u promašaj, nešto radite pogrešno, to je tačno. Ali ako s vremena na vreme negde pogrešite, to nije ništa strašno. Živ ste čovek pobogu. Greške su sastavni deo života. Vi budite mudri, pa iz grešaka izvucite pouke.

Sve je manje bezveze ako prestanete da se fokusirate na ono što je bezveze!

Naš mozak može biti naš najgori neprijatelj. Kad smo srećni, sve nam izgleda lepše, gledamo svet s pozitivnije strane, a kad nam ide loše, deluje da nas nište ne može izvući iz mraka u koji smo zapali.

Sve što nam se dešava, koliko god loše bilo, može delovati mnogo bolje, samo ako pogledamo iz drugog ugla. Ako imate tu lošu naviku da dramite oko svega i predajete se kod svake prepreke, probajte da odvratite misli, da se naterate da gledate život s vedrije strane.

Šta te ne ubije to te ojača!

Bićeš sasvim u redu, šta god da ti se sad dešava. Sve što te muči, proći će. I doći će i novi problemi, ali i mnoge druge lepe stvari. Samo prihvati da je sve to život. Život je samo igra. Svako iskustvo je sledeći nivo. Ne zaboravi, šta god da radiš i šta god da ti se dešava, to je deo procesa tvog napretka i sazrevanja.


Lenka Gatić

Comments